Elyounoussi har allerede en serietittel med sin svenske klubb AIK etter at forrige sesong ble kronet med gull i Allsvenskan. Nå er den norske 31-åringen midt i en ny høydramatisk gullkamp.
Tre runder før slutt skiller det kun tre poeng mellom de fire øverste lagene. Malmö og Djurgården troner øverst med 59 poeng, Hammarby og AIK følger bak med 56.
– Det er fantastisk. For en nøytral supporter er dette morsomt. Det er tre runder igjen, og noen av klubbene skal møte hverandre før det er slutt. Det er helt åpent. Det gjør at interessen blir større og det kommer flere folk på tribunen. Jeg gleder meg til sesongavslutningen, sa den norske spissen til NTB før den nylig avsluttede landslagspausen.
UEFA Europa League
Landskampene i fare for Norges forsvarskjempe
29/08/2019 KLOKKEN 17:34
Gullkamp
Tariks AIK møter Malmö av de øvrige gullkandidatene før regnskapet skal gjøres opp 2. november. Malmö skal i tillegg også møte Hammarby, mens Djurgården har det «ekleste» programmet igjen. De møter ingen av topp fire-lagene, men møter Norrköping (5.-plass, 50 poeng) borte i siste kamp.
Den første av de tre avgjørende kampene i gullkampen spilles søndag. Da spiller AIK borte mot Falkenberg (15.-plass), mens Hammarby og Malmö barker sammen i Stockholm. Dagen etter tar Djurgården turen til IFK Göteborg.
Kan bli flere år i Sverige
Elyounoussi, som er på utgående kontrakt i sin svenske klubb, forteller at han stortrives både i den svenske hovedstaden og at han ikke kan utelukke en forlengelse av kontrakten.
– Jeg trives godt, familien min gjør det samme, så vi skal ikke se bort fra at vi skriver en langtidskontrakt og blir i Stockholm.
– Men samtidig må jeg si at det er greit å høre hva andre har å si også, sier den norske landslagsspissen.
(©NTB)
Eliteserien
– Har gitt oss roen til å finne de rette spillerne
21/02/2019 KLOKKEN 12:19
Allsvenskan
Ble matchvinner da AIK tok langt steg mot gull
01/11/2018 KLOKKEN 20:51