• Herrems gamle klubb, Bodø/Glimt, fortsetter gulljakten mot Stabæk på søndag kl.18.00. Den kampen kan du se på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
På overgangsvinduets siste dag ble det klart at Bodø/Glimts spiss, Geir André Herrem flyttet utenlands for å prøve lykken i Sverige. Kontrastene på hvor klubbene kjemper kunne knapt vært større.
Bodø/Glimt var på det tidspunktet to poeng bak Molde, men hadde én kamp mindre spilt. Kalmar lå tredje sist på kvalifiseringsplass til Superettan. Laget har kun vunnet tre av 22 kamper denne sesongen, mot Glimts 13 seiere på 20 kamper.
Allsvenskan
Spilt med flere verdensstjerner – nå har han satt seg et uvanlig mål
11/04/2021 KLOKKEN 16:29
– Vi hadde satt oss selv i en ganske god posisjon, og jeg hadde vært veldig delaktig i at vi har gjort det så bra, så det var litt rart og vanskelig å gå til et lag som er i motsatt ende. Jeg veide fordeler og ulemper mot hverandre og fant vel ut at jeg tror det er et bedre utstillingsvindu i Sverige, forteller Herrem til Eurosport.

Tredje utenlandsopphold

Overgangen til nabolandet er ikke første gang han prøver lykken utenfor de norske landegrensene. På CVen kan han nemlig skilte med klubber som SV Babelsberg 03 i Tyskland og Flora Tallinn i Estland.
Likevel mener han Sverige skiller seg ut fra alle steder han har spilt tidligere.
– Estland var et land med lav interesse for fotball og et veldig dårlig nivå på ligaen. I tillegg var det et halvt år hvor jeg var skadet, så det var ikke den beste opplevelsen. I Tyskland var interessen helt sinnsyk. Der også spilte vi for alt fra 22.000 til 5.000 på kampene og nivået var ganske bra, sier han.
– Den tyske kulturen er litt annerledes. I Sverige er det lik kultur som i Norge, der folk er litt mer kompiser, mens i Tyskland ble man sett på som en konkurrent, og det tok lang tid før man ble godtatt i gruppa, forteller Herrem.
Også blant fansen mener han nabolandet skiller seg ut fra Norge. Ifølge 31-åringen er interessen for fotball merkbart bedre enn i Norge, noe man også ser igjen på tilskuertallene forteller han.
Geir André Herrem scoret seks mål i Bodø/Glimt før han forlot klubben. To av dem kom mot Ranheim. Se målene fra den kampen her:

Startet med en skade

Spissen har nå vært i Sverige i nesten én måned, og han fikk en middels start på oppholdet i Kalmar. Den tidligere Glimt-spissen startet mot AIK og IFK Göteborg, som resulterte i en seier, ett tap og en skade.
– Jeg har strukket leddbåndet på innsiden av kneet. Det var kjedelig, for på slutten av kampen mot IFK ledet de allerede 4-0, så det var bittert, sier han.
Skaden kom ubeleilig for Herrem, som nå er ute i mellom 3-6 uker, forteller han selv. Med kun åtte kamper igjen er det de siste seks han ser på som realistisk.
Og de kampene kan bli veldig avgjørende for hans opphold i nabolandet.
– De seks siste er mot lag som er direkte involvert i nedrykksstriden med oss. Det blir en krig nå. Vi må bare innse det, og de som vil mest, vinner de kampene. Jeg har vært i mange klubber som har kjempet mot nedrykk år etter år. Med Åsane, Bryne, i Tyskland og hvis man bare har rette mentale innstillingen så går det greit.

Mer interesse enn i Norge

Veien videre er også et interessant spørsmål. Herrem har passert 30 år, og forlot nettopp en god mulighet til å kjempe om seriegull i Norge.
– Vil du bruke dette oppholdet som et springbrett videre ut i større ligaer?
– Ja, det er det som er målet mitt. Selv om jeg er 31 så viste jeg tidligere i år at når jeg først fikk sjansen i Eliteserien så tok jeg nivået der. Når man først har kommet ut, så er det lettere å komme seg videre. For meg er dette en fin mulighet og det er en liga der flere speidere følger med på så det er en enklere plass å komme seg videre fra enn det Norge er, svarer han.
Spissen har ikke gitt opp å ta steget videre ut. Spillestilen i Kalmar mener han kan hjelpe han til suksess, og det var også en stor del av hvorfor han valgte å flytte på seg.
– Jeg prøver fremdeles å utvikle meg, og spiller for et lag som oftere vil få mer bakrom med tanke på at det er flere lag som vil presse, og da får jeg mer bakrom å boltre meg i enn i Glimt. Der ville alle lagene vi møtte ligge lavt og parkerte bussen. De ga lite bakrom, slik at jeg ikke fikk utnyttet mine styrker, forteller han.
Kalmar har i øyeblikket fire poeng ned til nedrykksplassen, og to poeng ned til kvalifisering til nedrykk med åtte kamper igjen.
Kval till Allsvenskan
Herrem-scoring kan berge Kalmar
06/11/2019 KLOKKEN 20:43
Allsvenskan
Ble matchvinner da AIK tok langt steg mot gull
01/11/2018 KLOKKEN 20:51