PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Fredag var det norske mixed curling-paret Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien på plass i PyeongChang, og tilbake i curlinghallen.
Eurosport.no meldte torsdag at paret hadde fått flybilletter ned til Sør-Korea, og skulle motta sine bronsemedaljer i OL-byen.
PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:46
Nå er det bestemt at nordmennene mottar medaljene lørdag kveld klokken 20:02 lokal tid på Medal Plaza i PyeongChang.
Det bekrefter IOC-president Thomas Bach til Eurosport.no
– Jeg har sagt til dem at jeg er glad for at de er tilbake. Vi møttes forrige uke og de forklarte meg curling under mixed curling-turneringen. Vi er veldig glade å ha de tilbake for å gjennomføre tidenes første reorganiserte medaljeutdeling, sier IOC-president Thomas Bach til Eurosport.no
– Det er en uheldig dopingsak, men saken er der, og vi må erkjenne at den russiske utøveren var veldig "fair" og aksepterte saken, og har ikke motsatt seg noe som helst. Derfor kunne vi fikse en omorganisert medaljeseremoni mens lekene fortsatt pågår, og ikke måtte vente noen måneder. Så jeg tror Norge har grunn til å være fornøyde, sier Bach.

– Veldig spesielt

Det norske paret var naturligvis fornøyd med at de nå får motta medaljene på skikkelig vis.
– Fy søren, at OL-eventyrtet skulle ende slik, det var veldig uventa. Men vi er veldig glade for å få med oss medalje. Men situasjonen er veldig spesiell. Det er hyggelig å være tilbake, men samtidig litt rart, sier Kristin Skaslien til Eurosport.no
Samboer Nedregotten forteller at det har vært mye som har skjedd de siste dagene etter hjemkomst til Norge.
– Det har vært litt hektisk, det kan vi vel si. Vi har ikke fått gjort så mye produktivt hjemme. Det har vært en god del pågang. Det har vi tatt med glede og forståelse forsåvidt. Det er naturlig mange spørsmål, sier Nedregotten til Eurosport.no
Han forteller at de ikke hadde rukket å pakke vekk bagasjen før de reiste nedover igjen fredag norsk tid.
– Vi hadde såvidt rukket å pakke ut littegrann, så var det en del som fortsatt var i bagen. Da var det greit å ta en svipptur tilbake hit, smiler Nedregotten.

Invitert av IOC

Skaslien forteller at det som har blitt spekulert i i media om at paret har bedt om en ny medaljeseremoni ikke stemmer, og at det var IOC som tok initiativet.
– Vi fikk invitasjon fra IOC om å komme tilbake og da klarte vi ikke si nei til det.
– Så får vi ta det og nyte dette øyeblikket, så får prøve å gjøre dette etter å ha vunnet siste kamp neste gang, sier Nedregotten

Tatt i doping

Det norske paret tapte i utgangspunktet bronsefinalen mot russiske Aleksander Krusjelnitskij og Anastasija Bryzgalova, og reiste hjem fra OL med visshet om at det ble fjerdeplass.
Like etter ankomst Norge kom nyheten om at Krusjelnitskij hadde testet positivt på meldonium.
Les også: Russisk OL-komité bekrefter: OL-utøver tatt i doping
Torsda ble det klart at de russiske utøverne hadde levert fra seg medaljene, og at de nå skal overleveres til nordmennene.
Bach forklarer at de vil ta stilling til hva som vil skje med de russiske utøverne og det russiske flagget under avslutningsseremonien gjennom helgen.
– Vi skal ha møter i morgen og dagen etter. Dere vil være de første som får vite det, sier Bach til Eurosport.no

Fått motstridende meldinger

Etter det Eurosport.no kjenner til har curlingparet fått mange motstridende beskjeder om hva som skjer med medaljene etter ankomst Norge.Derfor var det en lite snakkesalig Nedregotten som torsdag bekreftet at paret hadde fått flybilletter til Seoul, siden de ikke turte å håpe på for mye.
– Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått muligheten til å reise ned til PyeongChang, sa Nedregotten til Eurosport.no torsdag.
Saken oppdateres!