OL-finalen i curling for herrer ble en jevn og spennende affære. Ut i den åttende omgangen var stillingen 5-5, da USA hadde omgangens siste stein.

Amerikanerne lå inne med fire steiner i boet, men to svenske steiner, den ene best plassert av alle, gjorde at Shuster måtte levere presist med sin stein for å ta med seg poeng.

PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:45

Den amerikanske skipen viste presisjon av aller ypperste klasse da han tok ut svenskenes beste stein, som igjen tok ut den andre svenske steinen. Den siste amerikanske steinen ble liggende i boet og sørget for intet mindre enn fem poeng før de to siste omgangene.

Det forspranget klarte aldri Niklas Edin og det svenske laget å ta inn, og etter 13 steiner i den tiende og siste omgangen ga svenskene opp på 7-10.

– Verdig vinner

Dermed kunne Shuster og hans amerikanske lagkompiser innkassere et overraskende OL-gull, mens svenskene måtte ta til takke med sølvet.

– USA er olympiske mestere i curling. Det hadde jeg aldri trodd! utbrøt en ekstatisk Thoralf Hognestad fra kommentatorboksen.

– Når du slår ut Canada, og nå Sverige, i de to siste kampene er du en verdig vinner. Da fortjener du det. At de står her og er vinnere av curling-OL 2018 er nesten ufattelig! meddelte Eurosports curlingekspert Lars Vågeberg minst like henrykt.

Nytt sølv til «söta bror»

USA hadde bronse som sitt beste resultat i curling for menn før lekene i Sør-Korea.

For svenskene ble det et nytt sølv. Nasjonen spilte finale da sporten entret OL-programmet i 1924 og tapte den gang finalen mot Storbritannia. Årets plassering er uansett den beste på 94 år.

(©NTB/Eurosport)