OL-finalen i curling for herrer ble en jevn og spennende affære. Ut i den åttende omgangen var stillingen 5-5, da USA hadde omgangens siste stein.
Amerikanerne lå inne med fire steiner i boet, men to svenske steiner, den ene best plassert av alle, gjorde at Shuster måtte levere presist med sin stein for å ta med seg poeng.
Den amerikanske skipen viste presisjon av aller ypperste klasse da han tok ut svenskenes beste stein, som igjen tok ut den andre svenske steinen. Den siste amerikanske steinen ble liggende i boet og sørget for intet mindre enn fem poeng før de to siste omgangene.
PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:46
Det forspranget klarte aldri Niklas Edin og det svenske laget å ta inn, og etter 13 steiner i den tiende og siste omgangen ga svenskene opp på 7-10.

– Verdig vinner

Dermed kunne Shuster og hans amerikanske lagkompiser innkassere et overraskende OL-gull, mens svenskene måtte ta til takke med sølvet.
– USA er olympiske mestere i curling. Det hadde jeg aldri trodd! utbrøt en ekstatisk Thoralf Hognestad fra kommentatorboksen.
– Når du slår ut Canada, og nå Sverige, i de to siste kampene er du en verdig vinner. Da fortjener du det. At de står her og er vinnere av curling-OL 2018 er nesten ufattelig! meddelte Eurosports curlingekspert Lars Vågeberg minst like henrykt.

Nytt sølv til «söta bror»

USA hadde bronse som sitt beste resultat i curling for menn før lekene i Sør-Korea.
For svenskene ble det et nytt sølv. Nasjonen spilte finale da sporten entret OL-programmet i 1924 og tapte den gang finalen mot Storbritannia. Årets plassering er uansett den beste på 94 år.
(©NTB/Eurosport)