PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Russiske sport-express.ru skriver at Aleksandr Krusjelnitskij (t.h. toppbildet) er i trøbbel. Det skal være funnet spor av Meldonium i dopingprøve hans. Det har ikke kommet noen offisiell melding om funnet ennå, men den russiske nettavisen skriver at Krushelnitckii er under etterforsking av dopingkontrollører.
Oppdatert: VG skriver nå at den russiske OL-komiteen bekrefter at de har fått en dopingsak på bordet.
– Vi vil ikke si noe om hvilken utøver det er eller hvilken idrett, men jeg kan bekrefte at vi i dag har fått melding fra IOC om en mulig dopingsak, sier Konstantin Vybornov, pressetalsmann for den russiske OL-komiteen, ifølge Sport Ekspress.
PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:46
Bakgrunn:
– Jeg kjenner ikke noe til dette, sier Krusjelnitskij i en kommentar til nyhetsbyrået RIA Novosti.
– Aleksander sluttet å bruke meldonium allerede i 2016, da det ble satt på WADAs forbudsliste. Jeg håper at dette er en feil, sier landslagstrener Dmitrij Melnikov til Sport Ekspress.
LES OGSÅ: Tapte bronsefinalen – misset sjansen til å bli historiske: – Tar en stund å komme over detteLES OGSÅ: Slår til med nytt stunt og røper bukseplanene for åpningsdagen: – Spesielt

Norsk bronse?

Russeren var én av to utøvere som slo det norske samboerparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten i bronsefinalen i mixed doubles curling. Skulle Krusjelnitskij bli dopingtatt, kan det bety at det bli norsk bronse likevel.
– Det har vi ikke hørt noe om og er helt nytt for oss. Det får gå sin gang, vi får ikke gjort noe med det - men jeg er litt overrasket, sier sportssjef for curlinglandslaget, Pål Trulsen, til Eurosport.no.
– Vi har fått det med oss. Først blir du sånn at du tenker «kult, kanskje vi får bronse», så tenkte jeg at hvis det stemmer at han har jukset seg til det, så er det sinnssykt kjipt for oss. Jeg tror det er en ganske stor fordel når det går så fort som det gjør der nede. I den bronsefinalen er det den som har mest krefter igjen som gjør det best mulig. Det er en mental fordel, sier Nedregotten til Eurosport.no.
Saken fortsetter under bildet

Krusjelnitskij

Foto: Scanpix

Men Nedregotten understreker:
– Det er fortsatt bare rykter. Han er uskyldig til det motsatte er bevist. Jeg håper for sportens del at han ikke har dopet seg.
– Har du snakket med Kristin?
– Hun ringte meg og var forfjamset, og ba meg lese avisene. Vi er mest forbannet, hvis det viser seg å være sant. Jeg håper ikke han er dopa, men er han det, tar jeg gjerne medalen. Vi har stort sett vært bedre enn dem i hele året, så dersom han jukser har vi fortjent det.
– Kjenner du ham godt?
– Det er kanskje det laget vi har snakket minst med. Vi har ikke noe i mot dem, men de er mer tilbakeholdne og for seg selv. De er litt annerledes. Det kan være kultur. De har kanskje ikke den beste engelsken, avslutter Nedregotten.

Flere tatt tidligere

Trulsen er litt mer usikker på effekten av eventuell dopingbruk.
– For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hvilken effekt det har, men jeg tror det har vært snakk om det før uten at jeg vet det helt sikkert. Det er ikke så overraskende når det kommer fra det landet. Det må jeg nesten tenke litt på. Jeg trodde ikke doping hadde effekt i curling, sier Trulsen.
– Det er tragisk hvis det er sant. Det er ikke bra for sporten eller noen, sier skip for herrelaget Thomas Ulsrud til Eurosport.no.
Meldonium er samme stoff som den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova ble utestengt i 15 måneder for i 2016. Stoffet kom på WADAs forbudsliste 1. januar 2016. Den norske vektløfteren Ruth Kasirye testet positivt på samme stoff før OL i Rio 2016. Kasirye ble utestengt i to år.