Norge til VM-finale: – Det skal ikke være mulig!

Publisert 25/03/2023 klokken 19:14 GMT+1

De norske curlingjentene er klare for VM-finale etter at de vant 8-5 over Canada i semifinalen i VM i svenske Sandviken.

Kristin Skaslien.

• Se Norge i VM-finalen på discovery+ fra klokken 15:00!
Norge sikret seg en plass i semifinalen etter å ha slått Tyskland fredag. Der møtte de Canada som slo ut Japan i omspillet.
Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.
Norge ledet 4-2 etter fire omganger, men da Canada vant med én stein i de to neste omgangene, sto det likt med fire omganger igjen. I den viktige sjuende omgangen hadde Skaslien den siste steinen og sikret Norge en ny ledelse i kampen.
Canada utlignet i åttende omgang, men det hadde lite å si da de norske jentene klinte til med tre viktige poeng i neste omgang. Da ga Canada seg, og Norge sikret seg finaleplass i VM.
– Det skal ikke være mulig. Å fy faen!, lød det fra en av de norske jentene da alle fire samlet seg i en ring etter at seieren var i boks.
I den andre semifinalen vant Sveits 8-4 over Sverige. Som regjerende verdensmestere er sveitserne storfavoritter i turneringen.
Finalen spilles søndag klokken 15.00 og vises på discovery+!