Norges curlingherrer vant, men semifinalesjansen røk – ble nummer fem i EM

AvNTB

Oppdatert 23/11/2023 klokken 18:21 GMT+1

De norske curlingherrene klarte ikke å ta seg til semifinale i EM. De slo Sveits, men fikk ikke hjelpen de trengte fra andre lag.

De norske curlingherrene kunne juble for seier, men ender likevel opp som nummer fem i EM.

Norge vant 6-4 over Sveits, men var samtidig avhengig av at Finland slo EM-verten Skottland i sin kamp. Der sto det 7-7 etter ti omganger, og oppgjøret måtte avgjøres med ekstraomgang og skotsk sistesten. Skottland avgjorde med en perfekt sten fra skip Bruce Mouat.
Finnene kjempet for å overleve i A-puljen i EM, men etter tapet må de ta steget ned til B-puljen sammen med Tyrkia.
Bak Italia (9-0) og Skottland (7-2) endte både Sveits, Sverige og Norge med seks seire og tre tap, men Norge fikk den sure femteplassen som dårligste lag i såkalt «draw shot challenge».
Hadde Skottland også endt med seks seire og tre tap, ville Norge vært videre til semifinale.

Stjal poeng

Norge med Magnus Ramsfjell som skip tok ledelsen med ett poeng i første omgang, men Sveits tok to poeng i den neste. Etter seks omganger sto det 3-3. Så «stjal» Norge ett poeng i en omgang med sveitsisk sistesten.
Sveits utlignet til 4-4, men Norge hadde sistesten i nest siste omgang. Der ble det ett poeng og norsk 5-4-ledelse. Spenningen holdt seg helt til siste sten i den tiende omgangen hvor nordmennene klarte å stjele ett nytt poeng og vinne 6-4.

Holdt ikke

Magnus Ramsfjell har med seg Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell og Gaute Nepstad på laget. Norge vant sine tre siste kamper og meldte seg på i kampen om semifinaleplass etter en dårlig start på turneringen, men det holdt altså ikke.
Sverige hadde ingen problemer med å slå Tyrkia 10-2, så Norge fikk heller ingen hjelp fra tyrkerne.