Exit for Norge i semifinalen

AvNTB

Publisert 23/11/2023 klokken 23:03 GMT+1

Norge kom til kort mot favoritten Sveits i semifinalen i curling-EM for kvinner. Det ble tap 3-8, og dermed venter bronsekamp mot Sverige fredag.

Mille Haslev Nordby og Martine Rønning.

Norge hadde ikke kommet så langt i EM som til en semifinale siden 2005, da Dordi Nordby herjet på curlingisen.
Det norske laget med Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning gikk respektløst ut og tvang Sveits til å nulle den første omgangen.
Sveits tok derimot to poeng i neste omgang. Sveits var klar favoritt etter å ha gått ubeseiret gjennom grunnspillet. Norge vant seks kamper og tapte tre.

Skapte spenning

Rørvik & co. reduserte i den tredje omgangen før sveitserne økte til 4-1 med en ny topoenger i fjerde omgang.
Norge tok ett poeng i femte omgang og «stjal» ett poeng i sjuende omgang. Dermed var sveitsernes ledelse redusert til 4-3, og det var full spenning.
Den sveitsiske skipen Aline Pätz satte skapet på plass da hun sikret to poeng i den åttende omgangen og 6-3-ledelse. Norge måtte ta sjanser i forsøket på å komme tilbake, og i stedet ble det to sveitsiske poeng i 9. omgang. Med 8-3 var kampen avgjort.

Svensk mareritt

I den andre semifinalen vant Italia hele 11-2 over Sverige etter en marerittstart for det svenske laget. Svenskene kom under 0-7 etter tre omganger og klarte ikke å ta seg tilbake.
De italienske kvinnene leverte curling på svært høyt nivå.
Norges kvinnelag tok seg til den etterlengtede semifinalen etter å slå vertene Skottland 9-7 i en dramatisk kamp tidligere på dagen.