OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Søndagens utforrenn er avlyst på grunn av vindforholdene. Det bekrefter FIS i en uttalelse natt til søndag. Rennet skal nå gjennomføres førstkommende torsdag klokken 03.00 norsk tid. Dette betyr at super-G flyttes til fredag.
De norske har levert imponerende tider i utforløypa. Kjetil Jansrud var bestemann torsdag, mens han var nest best på fredagens og lørdagens trening. Nordmannen roser beslutningen om ikke å gjennomføre rennet.
Alpint
Jansrud sikret super-G-cupen med hjemmeseier: – Det er absurd
11/03/2018 PÅ 11:34
– Utforen kansellert på grunn av sterk vind. Det er viktig med rettferdige forhold, og jeg applauderer avgjørelsen. Takk FIS og OL, skriver Jansrud på Twitter.
Saken fortsetter under Twitter-meldingene:

– Vi er litt vant til at det er slik

Eurosports alpintekspert Lasse Kjus påpeker at det kan være utfordrende værforhold på denne kanten av verden.
– Det er synd, men kan det ikke avvikles så må det bare utsettes. Sånn er det bare. Vi er litt vant til at det er slik når vi er denne delen av verden. Jeg har kjørt i Nagano og Morioka (Japan, journ.merk). Det var litt lignende situasjoner som oppstod der. Det var mye vær og utfordrende å avvikle, sier Kjus til Eurosport.no.
– Påvirker det utøverne på noen spesiell måte?
– Ja, det påvirker, men kanskje ikke så voldsomt. Det kan være uheldig når du får stokket om på konkurransene. De har lagt opp en plan. De skulle kjøre en konkurranse for så å forberede seg til neste. Kanskje de mister noen treninger også og får muligheten til å teste mindre, men normalt sett er det ikke noe problem.
Saken fortsetter under videoen:

Har trolig gode værmeldinger

På utfortreningene tidligere i uken har det blåst kraftig, men treningene er blitt gjennomført.
Kjus påpeker at det er problematisk å flytte på renn under et mesterskap og tror rennet ville blitt avviklet om vindforholdene var de samme som på lørdagens trening.
– At de avlyser med en gang sitter veldig langt inne. De sitter antakelig på veldig gode værmeldinger og da vet de at utsiktene er dårlige, sier Kjus.
PyeongChang
Skeptisk til fersk OL-øvelse: – Ikke det vi trener på
18/02/2018 PÅ 16:59
PyeongChang
Kjetil Jansrud usikker på fremtiden: – Flere ting som skal klaffe
16/02/2018 PÅ 13:36