PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Kjetil Jansrud kjørte på torsdagens trening inn til bestetid og hadde bare Christof Innerhofer foran seg på fredagens gjennomkjøring. Lørdag fulgte nordmannen opp fredagens resultat og ble igjen nest best på utfortreningen.
Beijing 2022
Jansrud om Kildes favorittstempel: – Ikke siste OL som favoritt
08/02/2022 PÅ 19:31
Selv østerrikske og sveitsiske medier trekker frem Jansrud som den største gullkandidaten. Det gjør også Eurorsports alpinekspert og fire ganger olympisk mester Kjetil André Aamodt.
– Det ser veldig lovende ut. Han har god kontroll på løypen, er veldig rask og vant her for to år siden. Han har ikke vært så veldig dominerende i utfor denne sesongen, men denne løypa passer ham bra, sier Aamodt, og legger til:
– Så tok han både gull og bronse sist, så han er litt OL-mann. Det ser veldig lovende ut.
Aamodt, som kan se tilbake til tre OL-gull i super-G og ett i kombinasjon, mener Jansrud kan ta storeslem i de sør-koreanske fjellene og ta hele tre gull. Det har ikke skjedd siden Jean-Claude Killy tok gull i utfor, storslalåm og slalåm på hjemmebane i 1968.
– Han er faktisk veldig stor favoritt i utfor, super-G og i kombinasjonen, så han har mulighet på tre gull faktisk. Det er ikke umulig at han får det til, sier Aamodt.
(Saken fortsetter etter videoen)
Favorittstempelet har i OL-sammenheng historisk sett vist seg ikke å være synonymt med gull, det har også hovedpersonen selv merket seg.
– Vi vet alle det at favorittstempelet aldri er noe gøy å bære. Det pleier jo sjelden å gå bra i mesterskap, så derfor bryr det meg også fint lite om det, sier han til Eurosport.no.
32-åringen foretrekker likevel heller å trekkes frem som en å se opp for enn ikke å være i diskusjonen i det hele tatt.
– Jeg tenker at om man er favoritt eller ikke har mye med statistikk å gjøre. Hvis man er god på trening, har vært god i rennene før og hatt en ålreit sesong, så er man en av favorittene, sånn er det. Man vil heller være det enn ikke å være i diskusjonen i det hele tatt fordi man har kjørt dårlig, så det lever jeg veldig fint med, sier han.
Med verdenscupseier i samme løype fra 2016 har Jansrud funnet seg godt til rette i den 2,8 kilometer lange løypa.
– Det har jeg, vi er gode venner. Jeg liker traseen, jeg liker snøen og så liker jeg den måten å kjøre på ski på. Det er ikke den vanskeligste utforen å kjøre, men den er egentlig ganske spektakulær. Det er masse terreng og store hopp, med en profil som egentlig gjør det vanskelig å kjøre fort, det handler om god skikjøring og detaljer, sier han.
– Man må ha en råskap, men kanskje en type annen råskap enn den man må ha i Kitzbuhel. Jeg synes det er en bra type utfor som jeg trives med, men vennskapet er selvfølgelig bygget litt på det som skjedde for to år siden.
En av Jansruds største utenlandske konkurrenter Innerhofer, som hadde bestetid på fredagens trening, har tidligere uttalt at han synes løypen er litt for lite utfordrende. Det vil ikke Jansrud ha noe av.
– Han kan få mene hva han vil. Men hvis han har lyst på flere gode resultater, er det sikkert greit å være god på alt og ikke bare en ting, sier han.
Beijing 2022
Forsøker å overtale Jansrud: – Oppføre meg og ikke være en dust
08/02/2022 PÅ 19:31
Alpint
Jansrud sikret super-G-cupen med hjemmeseier: – Det er absurd
11/03/2018 PÅ 11:34