– Hvor ender OL-historien til Aleksander?
– Den har ingen ende. Han er en ekstremt god skiløper og utrolig talentfull i måten han arbeider på. Dette er vel det første OL hvor han går inn som skikkelig favoritt, men det er ikke det siste.
Beijing 2022
Forsøker å overtale Jansrud: – Oppføre meg og ikke være en dust
08/02/2022 PÅ 19:31
Det er lovordene som lagkamerat, og for anledningen samboer Kjetil Jansrud kommer med om den ferske bronsjevinneren, Aleksander Aamodt Kilde i et intervju med Discovery.
Han fortsetter:
– Jeg tror Aleksander kommer til å bli like rutinert som meg, og dele sine erfaringer med nye unggutter som kommer inn i laget.
Men enn så lenge er det veteranen Jansrud som tar på seg rollen som mentor, og sprer trygghet i laget.
Saken fortsetter under videoen:

Klæbo-oppvisning, kinesisk sabotasje og curling-sølv – dette skjedde i OL tirsdag

– Ikke noe som har skjedd på de ukene

Det var mange kilo som lettet fra Kildes skuldre etter at medaljen ble sikret.
– Det var en fantastisk følelse. Det har vært mange mesterskap hvor det har vært mye nesten. I OL har jeg tidligere vært sjanseløs, men jeg har hatt en god følelse her, og det som skjedde i dag var helt fantastisk.
Beijing-OL er Jansruds femte. I de to foregående, Sotsji og Pyeongchang, var det ekstreme forventninger til den nå 34 år gamle veteranen. På spørsmål om hvor tungt favorittstempelet kan være, svarer han:
– Akkurat så tung som du vil det skal være selv. Det er selvfølgelig en lærdom å stå i det. Litt av forskjellen er de store anledningene som OL er, og føle ikke bare du vil kjøre bra og leve opp til forventningene du har til deg selv, men det er et eller annet som er i bakhodet med alle andre som har forventninger til deg. Det er ikke alltid like lett.
– Men som den samboeren jeg er kan jeg si at han (Kilde) håndterte det eksemplarisk. Han gikk ut offensivt og taklet det som en skikkelig vinner som har mye erfaring med slikt press, og det har han jo egentlig ikke, så det var ikke tilfeldig at det endte som det gjorde.
Og det å dele rom med en ganske erfaren alpinkjører, har sine fordeler.
– Den erfaringen han sitter på, med å være i den situasjonen jeg var i, er jo bare positivt. Jeg hadde satt forventnignene til meg selv veldig høyt også, og når jeg da ikke leverte så var det veldig fint å ha Kjetil på rommet som kan komme med tilbakemeldinger som «dette fikser du. Det er ikke noe som har skjedd på de ukene du ikke har konkurrert, så i morgen er det en ny dag og da kjører du bare på.» Det stemte jo bra, sier Kilde.
Saken fortsetter under videoen:

Tok OL-gull i to forskjelllige grener i 2018 – jakter historisk gullforsvar i Beijing

– Fine turer og mye morro

Beijing-OL er det siste OL veteranen fra Vinstra deltar i. Naturlig nok, sitter 36-åringen igjen med sterke følelser når avslutningen ble som den ble.
– Det er jo litt vemodig da, jeg må si det. Jeg trengte et minutt i bakken etter konkurransen for å ta til meg noen OL-inntrykk. Jeg var veldig glad på Aleksander sine vegne. Det var selvfølgelig en skuffelse at jeg ikke fikk det drømmecomebacket jeg hadde håpet på, men det gikk fort over. Så var det bare å la OL-historien passere i revy mens jeg takka av litt stille for meg selv.
Hva var det som gikk i revy?
– Veldig lite skikjøring egentlig, men veldig mange gode minner, fine turer og mye morro. Jeg tror vi som lag har vært veldig flinke på å la store anledninger som dette gli over til sosial morro, ha det gøy sammen og oppleve store ting sammen. Det er det som sitter mest igjen, og så var det vemodig fordi det ikke blir mer. Fire år er lenge, men alt har sin tid, så sånn er det.
Saken fortsetter under videoen:

Her deiser Golberg i bakken: – Bør være klart rødt kort til kineseren

Rollene er snudd

Også Kilde har gode minner med reisene sammen med Jansrud.
– Jeg har vært med i tre av de med dette. De to foregående var helt ville. Jeg husker mitt første OL i Sotsji, da bodde vel vi i samme seng, og det husker jeg som om det var i går.
I nevnte OL i Sotsji i 2014 reiste Jansrud hjem med to medaljer – gull i super-G og bronse i utfor. Han sitter også med sølv i storslalåm fra Vancouver i 2010, bronse i super-G og sølv i utfor fra Pyeongchang i 2018.
– Gullet var vel det du tok først? spør Kilde og mimrer tilbake til Sotsji-OL.
– Bronse først.
– Bronse først ja. Jeg husker jeg lå ved siden av den kvelden og mobilen hans og den tikket hele tiden, og jeg tenkte bare, «så det er sånn det er å være OL-stjerne».
– Det er rart hvordan det snur, si? Nå er det jeg som ligger der mens telefonen hans plinger hele tiden, ler Jansrud avslutningsvis.

Stiller spørsmål til smøreteamet: – Veldig dårlig

Alpint
Jansrud sikret super-G-cupen med hjemmeseier: – Det er absurd
11/03/2018 PÅ 11:34
PyeongChang
Skeptisk til fersk OL-øvelse: – Ikke det vi trener på
18/02/2018 PÅ 16:59