Populære sporter
All sport
Vis alt

Planen før OL: – Sitter en stund om jeg skal ramse opp alt jeg ikke vet

Stein-Erik Stormoen

Publisert 21/01/2022 klokken 20:17 GMT+1

Etter nok en overbevisende seier i utfor, i selveste Die Streif i Kitzbühel tidligere fredag, seiler Aleksander Aamodt Kilde (29) for alvor opp som den store favoritten i fartsrennene i OL i Beijing om noen uker.

Aleksander Aamodt Kilde

Foto: Getty Images

Følg OL på discovery+!
Tidligere denne uken deltok han på et pressemøte, der han blant annet fikk spørsmål om de kommende lekene i Kina.
Før han slo over på flytende tysk og smilende serverte internasjonale journalister svar på løpende bånd, rakk han å svare på en rekke spørsmål også fra et fulltallig norsk pressekorps.
I Super-G er Aamodt Kilde soleklar gullfavoritt i OL med sitt tempo og den kraften han har. Han vant alle tre løpene i Super-G før nyttår, og i Bormio var seiersmarginen på over syv tideler.
Om du lurer på hvorfor han er gullfavoritt i utfor, kan du se her (artikkelen fortsetter under):
picture

Se Aamodt Kilde feie inn til Kitzbhüel-seier

– Jeg skulle gjerne deltatt i alt, men nå er jeg i den situasjonen at jeg ikke får kjøre storslalåm fordi det ikke er plass. Vi har et luksusproblem med tanke på landslaget. Det er kult å tenke på at vi har fire medaljekandidater som er klare til å prestere, sier Aamodt Kilde til Discovery.
– Jeg kunne godt startet hvis det var plass. Men derfor har jeg fokus rettet mot fartsdisiplinene, samt kombinasjonen. Vi får se hvordan det blir, jeg har ikke kjørt slalåm på et par år nå. Vi får se hvordan det utvikler seg, fortsetter han.

Ukjent bakke

– Hva vet du og vet du ikke om det som venter i Beijing?
– Hvis jeg skal ramse opp alt jeg ikke vet, sitter vi her en god stund. Det er veldig mye. Jeg har hverken vært der eller sett mye til stedet i seg selv. Men det blir nok en utfordring også med tanke på Covid. Det vet vi, det blir mye testing, avstand, vaske hender; alle de tingene vi kjenner veldig godt for å unngå å bli smittet.
– Sportslig sett så er det jo en bakke ingen andre har kjørt før. Noen kinesere, kanskje. For min del drar jeg dit og skal holde øyne og ører oppe for innspill, og bli mest mulig forberedt. Det blir spennende. Jeg er veldig klar og gleder meg til å se hvordan det er der borte, med kulturen og hvordan vi blir mottatt.
Aamodt Kilde gjennomførte pressemøtet fra Kitzbühel onsdag denne uken. Fredag tok han sin første seier i den legendariske utforløypa Die Streif.
Planen var likevel klar for veien videre allerede da.
– Nå er det den 19., så jeg flyr om åtte dager. Frem til da er det to konkurranser, og så blir det vel fem dager fra siste konkurranse til jeg reiser. Jeg tenker å ikke gjøre så altfor mye. Jeg må prøve å forberede meg, ha alle papirer i orden, laste ned alle apper jeg må ha og få det på stell. Det er helsesjekk, tester... det blir fem dager med organisering, rett og slett. Så får vi se hvordan det blir når vi kommer dit.

Bare fjerde nordmann

Fredagens seier var hans sjette verdenscupseier på tolv fartsrenn denne sesongen. Eventyret etter comebacket fra den alvorlige skaden for et år siden, som kanskje har gjort ham til en bedre skikjører, bare fortsetter.
Nå har han tolv seirer i verdenscupen totalt. Halvparten av dem er kommet i år.
Bare tre nordmenn har vunnet utforen i Kitzbühel tidligere. Kjetil Jansrud var siste i 2015. Tidligere har bare Atle Skårdal (1991) og Lasse Kjus (1999 og 2004) klart det samme.
Kitzbühel-helgen fortsetter med slalåm lørdag før det skal være nok et utforrenn søndag. Det er varslet store snømengder, og det er årsaken til at de to rennene er flyttet på, skriver NTB.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame