– Ja, vi er kjærester. Det er ganske nytt, men vi har kjent hverandre i seks år og nå klaffet det. Vi begynte bare å prate sammen. Det er veldig hyggelig, sa en blid Aleksander Aamodt Kilde til VG i slutten av mars, etter at de først hadde publisert noen bilder sammen på Instagram.
Til samme avis fortalte Kilde senere at paret fant hverandre i en tung tid, der den ene gikk gjennom en alvorlig skade, mens den andre sørget over farens død.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
Nylig kunne amerikanske Shiffrin (26) juble for sin 47. verdenscupseier i slalåm. Ingen har vunnet så mange ganger i én disiplin. Ingemar Stenmark vant i sin tid 46 storslalåmrenn, skriver NTB.
Med seieren forsvarte Shiffrin også ledelsen i verdenscupen sammenlagt.
Totalt er hun oppe i 73 verdenscupseirer. Hun er på skuddhold av både Lindsey Vonns rekord blant kvinnene på 82 og Stenmarks 86.
Shiffrin har tre ganger vunnet verdenscupen. Hun har fire VM-gull i slalåm og er også tidenes yngste OL-vinner i storslalåm.
På et pressemøte fra Kitzbühel denne uken, trakk Kilde på smilebåndet da han ble spurt om det var noe sportslig konkurranse og kniving mellom paret.
– Det er ingen konkurranse. En intern konkurranse vinner hun lett, så for meg er det ikke så mye av det, gliste Kilde, og la til:
– Men det er lett å bli inspirert av en som Mikaela. Jeg håper hun blir det litt av meg også.
Han har også tidligere snakket om forholdet med olympics.com.
– Vi har en fantastisk tid sammen, og jeg synes det er veldig kult at vi kan dele erfaringer og ha samtaler om ting jeg egentlig ikke kan ha med noen andre. Hun har masse erfaring, jeg har litt erfaring og vi kan gjøre hverandre bedre, har Kilde tidligere uttalt.
Kilde selv har vunnet verdenscupen en gang, og har elleve enkeltseirer.
Hele fem av dem er kommet denne sesongen, bare et års tid etter hans stygge skade. Etter comebacket fra korsbåndskaden har Norges OL-favoritt kanskje vært bedre enn noen gang.
Aamodt Kilde var rasket på trening onsdag. Torsdag kom det varslede væromslaget i Kitzbühel.
Arrangøren håper å gjennomføre helgens verdenscuprenn, men intet er sikkert, skriver NTB.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58