Albanske fotballsupportere stoppet oppgjøret mot Italia

Jonas Moen Rye

Oppdatert 24/03/2017 klokken 23:20 GMT+1

Italia med oppskriftsmessig seier på hjemmebane, men oppgjøret ble skjemmet av tilreisende supporteres dårlige oppførsel.

Albania ultras

Italia - Albania 2-0:
Italia hadde få problemer hjemme mot Albania i VM-kvalifiseringens gruppe G.
Daniele De Rossi sendte Italia i ledelsen fra straffemerket i førsteomgang, før Ciro Immobile fastsatte sluttresultatet til 2-0 med en heading 20 miuntter før full tid.
39 år gamle Gianluigi Buffon feiret sin 1000. kamp i karrieren med å holde nullen.
Se kampsammendrag i øverst i saken!
Men selv om italienerene ikke hadde noen nevneverdige problemer på banen, var de tilreisende albanske supporterne vanskeligere å hanskes med.
Midtveis i den andre omgangen satte de i gang et vanvittig lurveleven og fyrte opp en rekke bluss. Røyhavet som oppstod førte til at kampen på Renzo Barbera i Palermo måtte stoppes i flere minutter, og sikkerhetspersonell omringet borteseksjonen for å sikre at de tilreisende supporterne ikke tok seg inn på banen.
– Å være keeper og stå foran en slik gjeng er ikke noe god opplevelse. Fokuset ditt blir preget av andre ting. Det er rett og slett forferdelig og her må det komme en reaksjon, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre.
Scenene som utspant seg var såpass voldsomme at Albanias kaptein Migjen Basha så seg nødt til å oppsøke supporterne og be dem roe seg ned.
– Det er bøller som setter i gang dette her. De er ikke noe interessert i at det skal spilles fotballkamp, her må Det albanske fotballforbundet ta grep, konkluderte Myhres ekspertkollega Bengt Eriksen.
Se situasjonen her:
Albanerne gjorde etter hvert sjefen på gresset befalte, og kampen kunne settes i gang igjen. Men selv om oppgjøret ikke ble videre hindret, kan nok både Det albanske fotballforbundet og sannsynligvis også Det italienske fotballforbundet, som var vertskap for kampen, vente seg klekkelige bøter.

VM-drømmen lever på Sagaøya

I VM-kvalifiseringens gruppe I sørget Island for at VM-håpet fortsatt lever på Sagaøya etter 2-1-seier borte mot norskpregete Kosovo. Björn Bergmann Sigurdarson og Gylfi Sigurdsson scoret islendingenes mål før pause, mens Atdhe Nuhiu reduserte etter hvilen.
Trepoengeren sørger for at avstanden opp til gruppeleder Kroatia forblir den samme etter at kroatenes 1-0 seier hjemme mot Ukraina. Herolind Shala, Valon Berisha og Bersart Berisha strartet kampen, mens Bersant Celina kom inn etter pause.