Lars Lagerbäck plasserte Martin Ødegaard i startelleveren mot Albania etter å ha satt unggutten på benken mot Australia i Oslo. Ødegaard frykter ikke at plassen i landslagstroppen skal ryke på grunn av hans spilletid denne samlingen.
– Det tror jeg er basert på prestasjonen i klubb. Det handler om å prestere i klubb og håpe at det hjelper, sa Ødegaard etter 1-0-seieren mot Albania.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Men det hjelper på å få muligheten i dag også, la han til.
Heerenveen-spilleren spilte høyrekant og viste at han også har defensive fibre i kroppen med flere sterke ballerobringer.
– Jeg prøver å gjøre det hver kamp jeg spiller. Jeg prøver å gjøre den beste jobben uansett, og komme inn i situasjoner og vinne ballen. Da får du ballen mer selv også. Det hjelper det, forklarte Ødegaard, som sammen med angrepsrekka skapte flere farlige sjanser.
Han mener spissparet Tarik Elyounossi og Bjørn Maars Johnsen leverte en spesielt god kamp mot Albania.
– Jeg synes spissene våre var gode. Bjørn (Maars Johnsen) er bra og vinner oppspill og fighter. Vi flytter ballen bra og kjemper. Det hjelper godt på, men det er enda flere situasjoner hvor vi kan ha mer råskap, oppsummerte den Real Madrid utleide 19-åringen.
(©NTB)
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27