Lars Lagerbäck plasserte Martin Ødegaard i startelleveren mot Albania etter å ha satt unggutten på benken mot Australia i Oslo. Ødegaard frykter ikke at plassen i landslagstroppen skal ryke på grunn av hans spilletid denne samlingen.
– Det tror jeg er basert på prestasjonen i klubb. Det handler om å prestere i klubb og håpe at det hjelper, sa Ødegaard etter 1-0-seieren mot Albania.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
– Men det hjelper på å få muligheten i dag også, la han til.
Heerenveen-spilleren spilte høyrekant og viste at han også har defensive fibre i kroppen med flere sterke ballerobringer.
– Jeg prøver å gjøre det hver kamp jeg spiller. Jeg prøver å gjøre den beste jobben uansett, og komme inn i situasjoner og vinne ballen. Da får du ballen mer selv også. Det hjelper det, forklarte Ødegaard, som sammen med angrepsrekka skapte flere farlige sjanser.
Han mener spissparet Tarik Elyounossi og Bjørn Maars Johnsen leverte en spesielt god kamp mot Albania.
– Jeg synes spissene våre var gode. Bjørn (Maars Johnsen) er bra og vinner oppspill og fighter. Vi flytter ballen bra og kjemper. Det hjelper godt på, men det er enda flere situasjoner hvor vi kan ha mer råskap, oppsummerte den Real Madrid utleide 19-åringen.
(©NTB)
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53