Oppdatert 19/10/2017 klokken 22:17 GMT+2

Pål André Helland mener "junior"-Rosenborg ga bort seieren i St. Petersburg.

Zenit

Zenit St. Petersburg - Rosenborg 3-1
Rosenborg fikk den verst tenkelige starten borte mot Zenit St. Petersburg. Før minuttet var spilt hadde Emiliano Rigoni sendt hjemmelaget i ledelsen.
Trønderne yppet seg lenge, og produserte de største sjansene i første omgang.
Etter hvilen dreide alt seg om Zenit. To svake involveringer av Andrè Hansen og Nicklas Bendtner gjorde at det til slutt endte med en fullt fortjent 3-0-seier til Zenit.
– Vi er juniorer og gir dem to mål i andre omgang. Da blir du straffet. Det er kjedelig, seier Pål André Helland til Eurosport etter kampen.

Sjokkstart

Rosenborg gikk ut i en ny 5-3-2-forsmasjon borte mot Zenit St. Petersburg, men allerede etter ett minutt hadde det nykomponerte RBK-forsvaret slått sprekker.
Etter 59 sekunder stanget en umarkert Emiliano Rigoni hjemmelaget opp i 1-0.
Svakt markeringsspill av Rosenborg-back Birger Meling gjorde at argentineren fikk heade fritt fra fem meters hold. Marerittstart for Rosenborg.
– Vi får en helt forferdelig start, etter vel ett minutt. Så synest jeg vi tar tak i kampen, og kommer til et par gode muligheter. Så er det så enkelt at en av dem må sitte, sier Helland.
(Saken fortsetter under videoen)

Store Rosenborg-sjanser

Etter det tidlige målet, klarte ikke Zenit å opprettholde presset. Rosenborg tok mer og mer over spillet, og etter hvert kom også sjansene.
Den første var det Samuel Adegbenro som stod for. Nigerianeren raget høyest i feltet på et innlegg, men forsøket gikk rett på Zenit-målvakt Andrey Lunev.
Nærmest for gjestene var Nicklas Bendtner. 20 minutter ut i omgangen kom Meling fint fremover på venstresiden til Rosenborg. Med et innlegg langs bakken fant han superspissen, som hamret til fra 16-meteren. Lunev fikk såvidt opp hansken og avverget til corner.
Like før pause var Bendtner igjen frampå for Rosenborg. Mike Jensen drog seg fint ned til linja, men avslutningen til dansken på direkten ble for svak for

Bendtner nærmet seg

For der Rosenborg i bortekampen mot Real Sociedad nærmest var ferdige før pause, var det en annen innstilling i denne kampen.
Like før pause var trønderne igjen nære på å utligne.
Mike Jensen tok seg til dødlinjen og fant Bendtner inne i feltet. Avslutningen på første touch ble ikke helt

Zenit-kjør etter pause

Hjemmelaget gikk knalltøft ut etter pause, og produserte flere feite sjanser det første kvarteret.
Nærmest var forsvarsspiller Miha Mevlja, som fikk avsluttet med hodet på en corner. Men en fantastisk refleksredning av Andrè Hansen holdt RBK inne i kampen..
Etter 68 spilte minutter klarte ikke Rosenborg lenger å stå imot presset fra hjemmelaget.
Målscorer Rigoni lurte på offsidelinja, og ble spilt alene med Hansen. Rigoni forsøkte en chip som det såg ut som Hansen skulle holde i fast. Men Rosenborg-keeperen fikk ikke kontroll på ballen, og via hanskene trillet den i mål til 2-0.

Uheldig Hansen

Målscorer Rigoni lurte på offsidelinja, og ble spilt alene med Hansen. Rigoni forsøkte en chip som det såg ut som Hansen skulle holde i fast grep. Men Rosenborg-keeperen fikk ikke kontroll på ballen, og via hanskene trillet den i mål til 2-0.
– Han slipper den gjennom hanskene. Den er det mulig å redde, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal om 2-0-målet.
– Ja, den kunne jeg tatt. Jeg var på ballen, erkjenner Hansen til Eurosport etter kampen.

«Selvmål» av Bendtner

Og med et kvarter igjen av kampen ble det helsvart for Rosenborg.
Bendtner var nede på egen halvdel, og uten å se seg opp slo han tilbake mot RBK-målet. Der låg Rugani igjen, og alene med keeper gjorde han ingenting feil.
Rugani med hat-trick, assistert av Nicklas Bendtner.
– Det er det vi har snakket om. Du bli sliten, har brukt mye energi og mister oversikten. Da begynner du å gjøre feil. Det er en grusom pasning av Bendtner tilbake til keeper. Rigoni misser ikke der, sier Rekdal.
Helt på tampen fikk Rosenborg et trøstemål. Innbytter Pål Andrè Helland ble spilt alene med keeper. Avslutningen hamret han i mål, utagbart for målvakten. Dermed endte det 3-1 til Zenit St. Petersburg over Rosenborg.