Griezmann utnyttet giganttabbe og sikret Atléticos tredje Europaliga-triumf: – Han er ustoppelig

Oppdatert 16/05/2018 klokken 23:45 GMT+2

Den siste tiden har det meste rundt Antoine Griezmann dreiet seg om stjernens klubbfremtid. Onsdag kveld viste han hvorfor han er så ettertraktet.

Griezmann

MARSEILLE 0 - 3 ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid var storfavoritter før finaleoppgjøret mot Marseille i franske Lyon. Og etter blant annet to scoringer av den franske superstjernen Antoine Griezmann, som har vokst opp like utenfor finalebyen, kunne spanjolene juble for sitt tredje Europaliga-trofe på de siste ni sesongene.
Men det var imidlertid Marseille som startet best i finalen.
Allerede før fem mintutter var spilt spilte Dimitri Payet Valere Germain gjennom alene med Atletico-målet. Men den franske spissen satte ballen over og like til side for mål. En gigantsjanse misbrukt for Marseille.

Utnyttet fryktelig Marseille-tabbe

20 minutter ut i kampen skjedde det som ikke skulle skje i finalen for Marseille.
Andre Anguissa skulle bare dempe en pasning fra keeper Steve Mandanda, men ballen spratt i stadet rett til Atleticos midtbanespiller Gabi.
Han sendte direkte ballen igjennom til Antoine Griezmann, som alene med Marseille-keeper Steve Mandanda satte ballen kontrollert i mål, til side for keeperen.
Det var Griezmanns femte mål i denne sesongens Europaliga.
Ser den forferdelige tabben som førte til scoringen til Griezmann. Saken fortsetter under videovinduet.

Gråtkvalt Payet

Vondt ble til verre for franskmennene etter halvtimen. Marseille-kaptein Dimitri Payet, som lenge var usikker på om han skulle starte kampen på grunn av en skade, måtte gi seg 30 minutter ut i kampen.
Gråtkvalt og utrøstelig tok han av seg kapteinsbindet og forlot banen. Inn for den franske ballmagikeren kom Maxime Lopez.
Se de vonde bildene da Payet fikk drømmen knust. Saken fortsetter under videovinduet.

– Han er ustoppelig

Fem minutter ut i andre omgang var Atletico igjen frempå. Denne gangen var det etter vakkert Atletico-spill. Koke var nest sist ballen før han spilte den gjennom til Grizmann.
Spissen ventet ut Mandanda og chippet ballen lekkert over keeperen til 2-0 for spanjolene.
– Han er ustoppelig, Antoine Griezmann. Han herjer, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
– Det er lekkert av Greizmann, og så elegant avsluttet. Først er det kraft i det han stuper inn, og er så iskald når han bare chipper den over Mandanda. Utsøkt teknikk, sa Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.
Se den herlige avslutningen til Griezmann. Saken fortsetter under videovinduet.

Stolpetreff

Atleti-stopper Diego Godin var svært nære å legge på til 3-0 i andre omgang, men headingen etter en corner gikk like over mål.
Det nærmeste Marseille kom en utligning var da innbytter Kostas Mitroglu steg til værs og fikk til en god heading. Dessverre for spissen gikk ballen i stolpen.
I stedet for å få en fransk redusering, satte kaptein Gabi inn et siste mål for Atleti like før slutt.
Dermed kunne laget fra den spanske hovedstaden juble for 3-0-seier, og lagets tredje seier i Europaligaen.