Populære sporter
All sport
Vis alt

Drakamp om U21-stjernens underskrift

Jonas Moen Rye

Oppdatert 30/06/2017 klokken 20:36 GMT+2

Dani Ceballos storspill i U21-EM har vekket oppmerksomheten til flere klubber.

Dani Ceballos

Foto: Getty Images

Dani Ceballos gjorde nesten som han ville da Spania lekte med Italia i semifinalen av U21-EM tirsdag. Selv om Atlético Madrid-stjernen Saúl Ñíguez stod for alle Spanias tre scoringer, var det den lekne midtbaneeleganten alle snakket om etter kampen.
Real Betis-spilleren kobles nå med storklubber i øst og vest, og særlig praten om en overgang til Real Madrid har stjålet overskriftene i sommer.
  • Finale U21-EM: Tyskland–Spania på Eurosport Player og Eurosport Norge fredag kl. 20.45!
Fredag skriver Marca at den spanske gigantklubben har bestemt seg for å gjøre det de kan for å sikre seg underskriften til 20-åringen. Ceballos var også nær en overgang til Los Blancos i 2015, men kontroverser rundt hans agentur gjorde at klubben trakk seg på oppløpet.
Nå skal imidlertid Real Madrid-president Florentino Pérez ha bestemt seg for ikke å la seg stoppe, da La Liga-rival Barcelona også skal ha meldt seg på kampen om U21-landslagsspillerens signatur.
Ifølge avisen har Ceballos en ukjøpsklausul på rundt 150 millioner kroner, en sum Real Betis selv prøver å presse opp ved å tilby unggutten en ny og forbedret kontrakt.
(Saken fortsetter under)
Ceballos, født i Sevilla, fikk guttedrømmen oppfylt da han som 8-åring ble plukket opp av Sevilla. Men da han som 13-åring ikke fikk være med klubbens ungdomssatsning videre i 2009, gikk veien via det lokale laget Utrera, til Sevillas byrival Real Betis.
I 2015 fikk Ceballos debuten for U21-landslaget mot Norge og har de siste sesongene vært fast inventar på midbanen til La Liga-laget.
Det faktum at han ennå ikke har spilt ett eneste minutt for A-landslaget viser hvilken konkurranse det er om midtbaneplassene i spansk fotball, en konkurranse Ceballos etter alle solemerker vil stille sterkere i som Real Madrid-spiller.

Kontroversiell mann

Men selv om Ceballos for tiden stort sett opplever positiv oppmerksomhet for sitt spill på banen, har han også en lang rekke med kontroverser bak seg, blant annet gjennom mildt sagt kontroversielle meldinger fra sin Twitter-profil.
I sine yngre dager har U21-stjernen blant annet gått til angrep på Gerard Piqué, Cesc Fabregas og Iker Casillas sammen med hans journalist-kone Sara Carbonero.
Men Twitter-meldingen Ceballos har fått mest oppmerksomhet for, var da han ytret ønske om at Barcelona- og Athletic Bilbao-supportere som holdt pipekonsert under den spanske nasjonalsangen før en Copa del Rey-finale skulle bli truffet av en bombe.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame