Den engelske forbannelsen fortsetter

Jonas Moen Rye

Oppdatert 27/06/2017 klokken 21:25 GMT+2

Det gikk som det måtte gå da semifinalen mellom England og Tyskland i U21-EM gikk til straffer.

Deutschland: Die U 21 jubelt

Engelsk ungdomsfotball har så langt hatt et lyst år. Først spilte løvenes G17-landslag seg til en finale i EM i Kroatia i mai, hvor det ble tap i straffekonk for Spania. Deretter fulgte U20-gutta opp med å bli verdensmestere i Sør-Korea – den største internasjonale triumfen siden Bobby Moore løftet VM-pokalen på Wembley i 1966.
Menda Aidy Boothroyds U21-landslag skulle fullføre finale-hat tricket, gikk det skeis.
Den 27. juni har vist seg som en forbannelse for det engelske landslaget i sluttspillsammenheng. I fjor på denne datoen røk England ut av EM mot lille Island, og samme dato i 2010 var dagen da nettopp Tyskland ble for sterke i Sør-Afrika-VM.
Davie Selke stanget tyskerne i føringen da han fikk stå umarkert inne i Englands felt, men med fire minutter igjen før pause utlignet Demarai Gray etter en corner.
Tammy Abraham har slitt med å finne måtet så langt i mesterskapet, men allerede fem minutter ut i andreomgang var Chelsea-unggutten på rett sted til rett tid og styrte inn engelsk 2–1-ledelse.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Endelig uttelling for Abraham

Resten av omgangen dreide seg stort sett om et Tyskland som angrep og engelskmenn som forsvarte seg dypt i banen. I kampens 70. minutt fikk Stefan Kuntz' menn uttelling ved innbytter Felix Platte. Tyskerne var også nær 3–2 ved flere anledninger, og burde kanskje også hatt uttelling da Platte nok en gang sendte ballen bak Jordan Pickford i England-buret, men den tyske spissen ble avblåst for en høyst tvilsom offside.

Ellevill jubel da innbytteren scoret

– Det er litt rart at Tyskland har kjørt så mye som de har gjort, og England nesten virket slitne. Det er engelskmennene som har hatt mest hvile før denne kampen, sa Eurosport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet i studio før lagene tok fatt på ekstraomgangene.
I ekstraomgangene var Tyskland fortsatt det førende laget, og med fem minutter igjen av den andre ekstraomgangen kom muligheten de ventet på. Høyreback Jeremy Toljan dro seg inn i feltet og serverte til innbytter Nadiem Amiri, men Hoffenheim-spilleren klarte på utrolig vis å bomme på ballen da han skulle sette den i åpen kasse.
Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse og tankene til Garry Linekers udødelige sitat snek seg frem.
Det gikk som det måtte gå, og Englands kanskje største stjerne Nathan Redmond vartet opp med en svak straffe og sendte Tyskland til finale.