Populære sporter
All sport
Vis alt

Tok OL-medalje i fjor – nå er han aktuell for Eliteserie-klubb: – Veldig stort talent

Eirik Fure

Oppdatert 22/11/2017 klokken 16:59 GMT+1

Den nigerianske landslagsspilleren Usman Mohammed trener med Sarpsborg 08. 23-åringen har allerede gjort seg positivt bemerket.

Usman Mohammed

Foto: Getty Images

I overkant av ett år etter at Mohammed tok bronsemedalje for Nigeria i Rio, er midtbanespilleren på plass i Sarpsborg for å vise seg frem.
– Det er en veldig spennende spiller. Under OL sist spilte Usman sentralt på midtbanen til Nigeria sammen med Jon Obi Mikel, sier sportssjef Thomas Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.
Brasil tok gullet, mens Tyskland endte med sølv i mesterskapet. Mohammed var sentral for Nigerias bronselag. Også tidligere Haugesund-spiller William Troost-Ekong var en del av troppen.
Ifølge sportssjef Berntsen har nigerianeren gjort noen dårlige valg det siste året, noe som har bremset utviklingen, men Mohammed skal ha et ønske om å få en ny start på karrieren i trygge omgivelser.
Spilleren forsøkte seg tidligere for Barcelonas B-lag, men fikk ikke kontrakt. 23-åringen har blant annet en fortid i portugisiske Mohammed C.F. União.
– Usman er et veldig stort talent, fastslår Berntsen.

– Ble forfrossen på trening

Kontrasten fra strålende vær i Rio til minusgrader i Sarpsborg er stor, men nigerianeren skal ha vist seg fra en god side under øktene.
– Usman var forfrossen på trening i går, men han tok likevel nivået med en gang, og det er imponerende. Han har bra fysikk, er god med ballen og er flink til å ta vare på ballen, sier Berntsen til SA.
Det er ikke avklart hvor lenge midtbanemannen skal være i Sarpsborg 08 eller når en avgjørelse om fremtiden blir tatt.
PS: På søndag avgjøres det om Sarpsborg 08 avslutter en sterk sesong med sølv. Tre poeng mot Molde vil gjøre at Ole Gunnar Solskjær og co. passeres på målstreken. Kampen vises på Eurosport Player og MAX klokken 18.00 søndag.
picture

Sarpsborg 08 lekte med Sandefjord og la press på Molde

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame