Aalesunds overtidshelt var misfornøyd etter kampen: – Vi er skuffet

Stian Thelen

Oppdatert 21/10/2017 klokken 21:19 GMT+2

Med ti mann karret Kristiansund til seg ett poeng borte mot Aalesund etter ville overtidsminutter.

Vebjørn Hoff

Trond Fredriksen tok grep før den livsviktige derbykampen mot Kristiansund lørdag kveld og vraket kaptein Bjørn Helge Riise og spiss Mustafa Abdellaoue. Presset var skyhøyt på hjemmelaget som ikke har vunnet siden 25. juli og i tillegg hadde fire strake kamper med tap. Hjemme mot fylkesrivalen var ingenting annet enn tre poeng godt nok for laget som holder stø kurs mot OBOS-ligaen.
Det ble en jevn kamp mellom to lag som var desperate etter poeng og begge lag skapte flere fine muligheter. Mot slutten klarte gjestene å sjokkere hjemmelaget etter at Torgil Gjertsen sendte i vei et langskudd fire minutter før slutt. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er kritisk til keeperspillet til Andreas Lie.
– Den der bør Andreas Lie ta. Den går mellom hendene på han, sa Rekdal.
Se høydepunktene. Saken fortsetter under videoen:

Ellevill avslutning i den viktige bunnkampen mellom Aalesund og Kristiansund

Dramatisk avslutning

Gjertsen fikk en ny kjempesjanse på overtid, men i kampens siste minutt satte Vebjørn Hoff inn 1-1. En livsviktig scoring. Likevel var overtidshelten skuffet etter kampen.
– Vi er skuffet over 1-1. Men det kan bety veldig mye for vår sesong, sa Hoff til Eurosport etter kampen.
Etter kampen var det litt ambivalente følelser hos trener Trond Fredriksen, som også mente laget ble snytt for et straffespark. Poenget betyr at Aalesund kan bli forbigått av Tromsø om nordlendingene tar tre poeng mot Stabæk søndag.
– Det er full av dramatikk. Kristiansund kan score 2-0 og i stedenfor er det vi som scorer 1-1. Det er jeg utrolig glad for selvfølgelig, men samtidig er jeg ekstremt skuffet over at vi ikke klarer å vinne en fotballkamp der vi er så bedre enn motstanderen som vi etter hvert ble i kampen, sier Fredriksen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Fikk spiller utvist etter å ha drøyet med bytte

I det 68. minuttet ble Kristiansund redusert til ti spillere. Amidou Diop hadde gult kort fra før av da han kastet seg inn i en duell med Daniel Gretarsson inne i Aalesunds sekstenmeter. Aalesund-spillerne og benken til hjemmelaget reagerte kraftig på den unødvendige taklingen og ville ha det andre gule kortet på Kristiansund-spilleren. Etter en god betenkningstid dro dommer Dag Vidar Hafsås opp det gule og deretter rødt, mens Diop måtte slukøret gå i dusjen.
– Han brukte lang tid der for å bestemme om han skulle gi kort eller ei. Det er helt korrekt. Det er ingenting å utsette på det, konkluderte Kjetil Rekdal.
Bortelaget hadde tenkt til å ta ut spilleren til fordel for Jonas Rønningen ettersom spilleren hadde gult kort, men valgte å drøye det litt. Det kunne blitt skjebnesvangert, men Kristiansund kjempet med nebb og klør karret til slutt til seg ett poeng.