Populære sporter
All sport
Vis alt

Mot ny Nadderud Stadion: – Forutsetning for toppsatsing i Stabæk

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 28/04/2017 klokken 14:25 GMT+2

Fremtiden ser lyst ut for toppfotball på Bekkestua, nå går det mot ny stadion også.

Nye Nadderud

Foto: Eurosport

Det meste går veien for Stabæk Fotball om dagen. A-laget flyr høyt, akademiet leverer gode spillere på løpende bånd og nå ser det ut til at gamle, nedslitte Nadderud Stadion skal skiftes ut til fordel for et moderne flerbruksanlegg.
Onsdag kveld ble det nemlig vedtatt i Bærums kommunestyret at Nye Nadderud Stadion skal få plass til 8000 tilskuere, og bli et område for fotball, næringsvirksomheter, sosiale tjenester og boligarealer.
– Dette er en gledens dag, sier lederen for MIK-utvalget i Bærum, Høyres Morten Skauge ifølge budstikka.no.
– Det kommer til å bli et fantastisk anlegg. Jeg er veldig fornøyd, særlig etter at vi var på befaring og fikk ideen om at det kan bygges leiligheter i svingene og på kortsidene av anlegget. Det må være fint, ikke minst for Norges Toppidrettsgymnas, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).
(saken fortsetter under faksimilen)
picture

Nye Nadderud

Foto: Eurosport

Olsen-jubel

Politikerne er glade, men det er også den sportslige ledelsen i Stabæk.
– Fra et sportslig ståsted er det alfa og omega for Stabæk og fotballen i området at man fornyer det som er et slitt og utdatert stadion. Dette vil komme både topp og bredde til gode, sier sportslig leder i Stabæk, Ingé Andre Olsen, til Eurosport.no.
Og han fortsetter:
– Dette prosjektet er en forutsetning for fortsatt toppsatsing i Stabæk. Vi lykkes innimellom nå, men på lang sikt henter tyndekraften oss inn igjen. Bare se på hvordan det gikk i fjor, vi sliter med å være stabile.
(saken fortsetter under bildet)
picture

Sportslig leder Inge André Olsen ser lyst på fremtiden i Stabæk Fotball (arkivfoto).

Foto: Scanpix

Olsen tror en ny stadion vil skape ny giv og optimisme i lokalmiljøet og gi Stabæk lang flere tilskuere på kampene.
– Det er naturlig å tenke at vi «mister» ganske mange tilskuere slik det er i dag. Vi selger jo ofte ut hjemmebillettene per i dag og det er naturlig å anta at flere vil komme med ny stadion. Da vi flytta til Telenor Arena doblet vi jo tilskuersnittet over natta, sier Olsen.

Samlingspunkt

Før han understreker at dette handler om mer enn fotball:
– Ja, det virker som om alle i lokalsamfunnet ønsker å skape et samlingspunkt for Bærums befolkning, avslutter sørlendingen.
Arbeidet med stadionprosjektet tas ifølge budstikka.no nå videre av rådmannen.
Hele Nye Nadderud Stadion er kostnadsberegnet til 364 millioner kroner, der 238 millioner er til selve sadionanlegget. Investeringskostnader til bolig- og næringsbygg kommer i tillegg.
Stabæk er tilbake i kamp på gamle Nadderud allerede førstkommende søndag. Da tar laget på bronseplass i mot Haugesund klokken 18:00. Den kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame