Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdals råd til Eliteseriens askeladd

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 26/04/2017 klokken 20:20 GMT+2

I fjor rykket de nesten ned, nå flyr Stabæk himmelhøyt i Eliteserien.

Toni Ordinas

Foto: Eurosport

Etter fem serierunder er Eliteserien allerede i ferd med å dele seg i to tabellmessig, og de fleste lagene ligger omtrent der ekspertene tippet dem før sesongen. Noen unntak er det. Vålerenga og spesielt Odd sliter, mens Toni Ordinas' (toppbildet) Stabæk - som spilte kvalik mot Jerv for å beholde plassen i fjor - ligger på medaljeplass.
Bæringene har også ligaens suverene toppscorer i Ohi Omoijuanfo, som har sju nettkjenninger på bare 12 avslutninger på mål. Det må sies å være effektivt for en spiss som hadde fattige fire seriemål forrige sesong.
– Stabæk er selve beviset på hvor viktig det er for et lag å ha en goalgetter. Fotball handler om scoringer og å sette mulighetene, det er bare å glemme ballinnehav og antall sjanser, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
(saken fortsetter under videovinduet)
For det er eksempler på det motsatte i lag som Viking og Lillestrøm. Lag som har skapt mye og tidvis vært bedre enn motstanderen, uten å sitte igjen med noe som helst etter fire av fem kamper.
– Ja, bare se på Lillestrøm. De kaster jo bort sjansene sine. Da vil jo presset på å score bare øke og øke. Det blir en vond sirkel, forteller Rekdal.
Da er under slik motgang det er ekstra viktig å ha fokus på de riktige tingene og ikke endre i panikk, mener Rekdal. I medgangen Stabæk opplever er ekspertens råd litt annerledes:
– Når du har flyt gjelder det bare å ikke bli hovmodig eller sløv, man må rett og slett bare gi gass, avslutter Rekdal.
Så får vi se om Stabæk og deres toppscorer fortsetter oppturen til helgen (etter cupkamp mot Holmlia onsdag kveld). Hjemmekampen mot Haugesund ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3.
picture

Høydepunkter: Tromsø - Stabæk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame