115 sekunder med fyrverkeri-fotball og Bendtner-perle: – Helt galskap

Eirik Fure

Oppdatert 01/05/2017 klokken 23:56 GMT+2

Kampen mellom Sarpborg 08 og Rosenborg inneholdt det meste.

Rosenborgs Nicklas Bendtner skyter og scorer 1-0-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2
Noen vanvittige sluttminutter avgjorde toppkampen. To scoringer og ett rødt kort på tre minutter bidro til en ellevill avslutning. Sarpsborg utlignet til 1-1 med Joachim Thomassen før Rosenborg og Mushaga Bakenga svarte under minuttet senere. Og under 60 sekunder senere ble Milan Jevotvic sendt av banen. Men Rosenborg med ti spillere vant kampen etter at Bendtner scoret åpningsmål.
– Det var helt vilt. Etter det røde kortet, føltes det ut som en evig lang sprint her, sa Bakenga til Eurosport etter kamp.
Åpningen på kampen ble et fyrverkeri med to lag som var villige til å kjøre på offensivt.
– Det er en pangstart. Det er det beste vi kunne håpet på. Sarpsborg har trøkket fremover, og Rosenborg har kontret like sterkt, kommenterte Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Og det var nettopp en kontring som skulle ordne kampens første scoring etter åtte minutter. Rosenborg vant ballen høyt inne på egen banehalvdel og ballen endte hos Anders Konradsen. Midtbanemannen slo en lang ball i bakrom til Bendtner. Dansken hamret den i lengste med vrista.
– Det der er klasse! Han viser sitt internasjonale snitt, meldte Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
Se scoringen og all annen dramatikk her:

Slik vant Rosenborg den utrolige toppkampen

I pausepraten med Eurosport innrømmet Bendtner at det var noe de hadde trent på.
– Vi har trent på å spille i bakrom. Vi fikk fullt utbytte av det, og det er vi veldig fornøyde med, sa Bendtner.

Fyrverkeri-avslutning

Det var imidlertid ikke bare glede i den første omgangen for trønderne. Helland måtte av banen med det som så ut til å være en strekk. Heller ikke Ole Jørgen Halvorsen klarte å fullføre omgangen, og gikk av banen mens han holdt seg til baksiden på låret. Inn kom Mushaga Bakenga og Tobias Heintz.
– Det var en intensitet fra start som nesten burde vært forbudt på 1. mai. Det har tydeligvis kredt litt, oppsummerte Myhre i kommentatorboksen.
Med under kvarteret igjen tok kampen fullstendig fyr. Først var det Sarpsborg 08 som utlignet til 1-1 da Joachim Thomassen prøvde seg fra distanse. Et langskudd snek seg forbi André Hansen som ikke imponerte.
– Det der er rett og slett en keeperblemme, sa Eriksen.
Da viste klokken 79:08. Under ett minutt senere, 80:06, slo Rosenborg knallhardt tilbake. Innbytter Bakenga pirket inn 2-1 etter at Rosenborg gikk rett i angrep.
Da uret viste 81:03 mistet Milan Jevtovic hodet og meide ned Heintz. Rosenborgs nummer 26 ble belønnet med direkte rødt kort.
– Det er helt galskap, sa Myhre om hvordan kampen utviklet seg.
Galskapen endte 2-1.
Slik startet lagene:
Sarpsborg 08: Kristiansen - Albech, Rosted, Østli, Thomassen - Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Trondsen - Mortensen, Lindberg
Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Meling - Jensen, Konradsen, Midtsjø - Helland, Bendtner, Jevtovic