Messi ga Juventus mareritt

Publisert 12/09/2017 klokken 22:48 GMT+2

Med sitt 95. og 96. mesterligamål avgjorde Lionel Messi gigantduellen mot Juventus tirsdag. 3-0-seieren ga Barcelona en perfekt start på turneringen.

Messi

Massimiliano Allegris Juventus-mannskap spilte seg helt fram til finale i forrige sesongs Champions League. Der ble Real Madrid for sterke. Tirsdag ble årets turnering åpnet mot et annet spansk storlag. Det endte med en ny nedtur.
Barcelona mistet den brasilianske juvelen Neymar til Paris Saint-Germain foran årets sesong, men har fortsatt plenty med kvalitet i laget. Det beviste katalanerne til fulle tirsdag.
Lionel Messi går sjelden av banen uten scoring, og gjorde heller ikke det mot Juventus. Sekunder før pause drev den lille argentineren framover i banen, spilte vegg med lagkamerat Luis Suárez og prikkskjøt så inn ledermålet i lengste hjørne.

Rakitic-treff

Sju minutter etter pause kunne samme mann fort doblet ledelsen, men det strålende skuddforsøket fra rundt 25 meter traff stolpen bak Juventus-veteranen Gianluigi Buffon.
I stedet kom 2-0-målet signert kroatiske Ivan Rakitic rett etterpå. Messi var igjen regissør, og Juventus-forsvaret maktet aldri å klarere argentinerens harde innlegg. Dermed kunne Rakitic enkelt pirke inn kveldens andre scoring.
Midtveis i annen omgang var det så tid for Messi igjen. Etter å ha fått ballen fra veteranen Andrés Iniesta lurte argentineren to motspillere og sendte ballen i hjørnet bak Buffon. Om kampen ikke var avgjort før, ble den det da.
Dermed fikk Barcelonas ferske trener Ernesto Valverde akkurat den starten han ønsket seg på sesongens Champions League-eventyr.

Omar-mareritt

Langt fra like god ble tirsdagskvelden for Omar Elabdellaoui og lagkameratene i greske Olympiakos. Hjemmekampen mot portugisiske Sporting utviklet seg i stedet raskt til å bli det reneste marerittet.
Elabdellaoui spilte fra start i en forsvarsfirer som tidlig slo kraftige sprekker. Ivorianske Seydou Doumbia sendte bortelaget i ledelsen allerede etter to minutters spill, og da Gelson Martins doblet 11 minutter senere sto Doumbia bak den målgivende pasningen.
To minutter før pause la Bruno Fernandes på til 2-0 for gjestene, og da hjalp det fint lite at Olympiakos holdt stand i annen omgang. Innbytter Felipe Pardos to reduseringer rett før full tid var også mager trøst. Kampen endte 3-2 til Sporting. Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos.
Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Marcus Rashford sørget for at Mohamed Elyounoussi og Basel reiste poengløse fra Old Trafford i Champions League-åpningen etter å ha vunnet 3-0, mens Tarik Elyounoussi kom inn som innbytter for Qarabag i 0-6-tapet for Chelsea.