Hyller Rosenborgs redningsmann: – En islandsk vulkan. La han spille hver eneste kamp

Eirik Fure

Oppdatert 19/07/2017 klokken 22:03 GMT+2

Rosenborg tok seg videre til den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League etter seier 3-2-seier sammenlagt mot irske Dundalk. Dermed lever drømmen videre for trønderne.

Rosenborg jubler etter 2 - 1 av Matthías Vilhjálmsson under kvalifiseringen til Champions League (2. runde, 2. kamp) mellom Rosenborg og Dundalk på Lerkendal Stadion.

Rosenborg - Dundalk 2-1 (3-2 sammenlagt)
Matthías Vilhjálmsson fikk heller ikke i dag muligheten fra start, men responderte på best mulig vis etter at han ble byttet inn i andre omgang. Riktignok måtte det ekstraomganger til for å skille lagene da det stod 1-1 etter 90 minutter, men etter 100 minutter med fotball steg han til værs inne i feltet og headet inn 2-1. Stemningen på et Lerkendal med nesten 15.000 tilskuere gikk i taket.
– Veldig deilig. Vi ligger under 0-1, det var et slag i trynet. Vi viser karakter og fantastisk samhold i gruppen. Det var deilig, sier Vilhjálmsson til Viasat 4 etter kamp.
– Vi vinner fortjent, konkluderte islendingen.
Målet gjorde at han ble matchvinner og sikret Rosenborg en plass i den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League hvor Celtic eller Linfield venter.
– La den mannen spille hver eneste kamp fremover, kommenterte Viasats Roar Stokke og sammenlignet han med en islandsk vulkan.
Det er ikke bare i Champions League-kvalifiseringen 30-åringen har vist seg å være viktig for trønderne. Så langt i Eliteserien har det blitt syv fulltreffere til tross for at han kun har startet syv kamper og har blitt brukt «overalt» på banen.

Dansk dynamittduo viste vei etter kalddusj

Vertene fikk en fryktelig åpning på kampen. En corner ble slått inn fra Dundalk etter 11 minutter. I feltet stoppet ingen Brian Gartland som headet inn 1-0 via hanskene til André Hansen. På det tidspunktet trengte Rosenborg to scoringer for å være sikret avansement i ordinær tid.
Utligningen kom like før pause. Nicklas Bendtner ble hentet for å bidra i kamper som denne og «Lordens» geniale flikk til Mike Jensen bidro til å åpne opp forsvaret. Kaptein Jensen fosset fremover med ball i beina og slo en strålende stikker til Yann-Erik de Lanlay. Den skadeforfulgte angriperen pirket inn utlignigen før han ropte av glede.
Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.
– Det er surt å slippe inn på dødball. Vi var bedre og bedre og spilte med langt større aggressivitet utover i matchen. Det var viktig å få den før pause, oppsummerte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat 4 halvveis.
Det ble ingen mål i den andre omgangen, noe som gjorde at kampen gikk til ekstraomganger. Der viste Vilhjálmsson seg frem og sørget for 2-1.
Dundalk hamret et skudd i tverrliggeren like etter, men måtte innse at de ikke kom nærmere.
I neste runde venter etter alt å dømme Celtic. Det skotske storlaget vant den første kampen mot Linfield og tok tidlig ledelsen i returoppgjøret. Det var avspark senere i den kampen enn hva som var tilfellet på Lerkendal.
Slik startet Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Milan Jevtovic, Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay