Oppdatert 12/07/2017 klokken 23:17 GMT+2

Rosenborg sikret seg et viktig bortemål, men igjen måtte Pål André Helland ut med skade.

Rosenborg

Dundalk - Rosenborg 1-1:
Det ble et tøft møte med irske Dundalk for Rosenborg da trønderne startet jakten på Champions League onsdag kveld.
I den første kampen i den 2. kvalifiseringsrunden møtte trønderne et aggressivt og tøft hjemmelag. Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen inspirerte det tydelig Dundalk som spilte en god kamp mot Rosenborg og ga trønderne en skikkelig kamp.

– Det er bånn spiker

Irene fikk også en fortjent drømmestart på kampen i det 18. ved David McMillan. Men Rosenborg sikret seg et verdifull bortemål da Tore Reginiussen satte inn 1-1 like før pause.
Det betyr at Rosenborg har et fint utgangspunkt foran returmøtet på Lerkendal neste onsdag. Der tror RBKs målscorer at de vil få mange gode muligheter mot irene, men poengterer at laget må bli tøffere i duellene.
– Vi har vært i Storbritannia før å spilt kamper. Det er bånn spiker, men det ser ikke helt ut som vi er klar for det. Vi er for snill i duellene, sier Reginiussen til Viasat etter kampen.
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var godt fornøyd med utgangspunktet Rosenborg sikret seg. I hjemmemøtet håper han at laget slipper seg mer løs.
– Vi sa på forhånd at 1-1 og et bortemål vil være et godt resultat. Særlig med tanke på at vi hadde 20 hektiske minutter i starten. Vi brettet opp ermene, og i annen omgang hadde vi kontroll, sier han til Viasat etter kampen.
  • Se Sogndal - Rosenborg lørdag klokken 15.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

Helland ut med skade

Dundalk gikk rett i strupen på trønderne på eget gress og i det 18. minuttet satt den for hjemmelaget. Michael Duffy fikk ballen ute på venstresiden. Inne foran mål luktet David McMillan hva som kom og steg til værs. Ballen fikk spissen stusset i mål. En skikkelig kalddusj for trønderne.
Rosenborg kom mer inn i kampen etterhvert, men det kunne blitt verre. Drøye ti minutter før pause glipper Andrè Hansen ballen rett for eget mål. Etter litt frem og tilbake fikk Tore Reginiussen ballen unna.
Rett før pause ble Pål Andrè Helland byttet ut for Milan Jevtovic. Vingen holdt seg til lysken og kunne ikke fortsette kampen.
Men Rosenborg kom tilbake minuttet før pause. Vegar Eggen Hedenstads innlegg fant Tore Reginiussen inne i feltet. Midtstopperen tok ned ballen og fikk kjempet den i mål. Utligningen var et faktum.

– Det er det siste kvartere vi spiller

I pausen var Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen misfornøyd med måten laget fremstod på den første halvtimen. Han mener laget ble litt overrumplet av et entusiastisk og aggressivt hjemmelag.
– Det er det siste kvarteret vi spiller fotball, sa Ingebrigtsen til Viasat i pausen.
Treneren ville ikke si så mye om Helland, som forlot banen med skade.
– Det tenker jeg ikke så mye på. Vi er elleve spillere der ute i andre omgang, fortsatte RBK-treneren.
Det skjedde lite foran mål etter pause og det endte 1-1. Det betyr at irene på fremover på banen i returoppgjøret for å score mål.