Drømmetreff knuste RBKs Champions League-drøm

Oppdatert 02/08/2017 klokken 23:37 GMT+2

Rosenborg tok styringen i andreomgangen, og det så lenge ut til at det var trønderne som skulle ta ledelsen. Men det ville seg ikke for Kåre Ingebrigtsens menn.

Niklas Bendtner Champions League

Rosenborg - Celtic 0-1:
Det var duket for fotballfest på en fullsatt Lerkendal Stadion, da Rosenborg onsdag kveld tok imot skotske Celtic i deres andre møte i den tredje kvalifiseringsrunden til Mesterligaen. Første møte endte 0-0 hvor Rosenborg var nærmest seier, og selv om vertene hadde kontroll i kveldens kamp viste gjestene seg å være sterkest da de ønsket å gjenta Mesterliga-deltakelsen fra i fjor.
Etter en målløs førsteomgang tok Kåre Ingebrigtsens menn over styringen i kampen og slapp Celtic til få sjanser. Men med 21 minutter igjen av kampen banket skottenes James Forrest inn 1-0 som holdt til å ta Celtic videre til mesterliga-playoff.
– Det er ganske jævlig. I førsteomgangen er vi litt defensive, men i andreomgangen får vi kampen i vårt spor. Akkurat nå er det bare kjipt, sa Rosenborgs Birger Meling til Viasat etter kampen.
– På to kamper har vi ikke scoret mål, og da kommer vi ikke videre. Førsteomgangen er ikke god, vi er baktunge, mens i andreomgangen tester vi Celtic og har et bra tak. Vi gjorde et realt forsøk og viser at vi er på nivå med Celtic, forteller en skuffet Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter at Mesterliga-drømmen ble knust.
Rosenborg var nære ved å slå Celtic i deres to kamper, noe trener Ingebrigtsen er stolt over. For mot et lag som spilte Mesterligaen i fjor mener han at det er marginene det har gått på i møtet mellom lagene.
– Vi mangler litt erfaring fra det å spille kamper på det nivået her. Det er viktig erfaring for oss, men vi mangler litt selvtillit. Vi er flinke til å snakke oss ned i norsk fotball. Vi må tørre å være oss selv og angripe, selv om vi møter et antatt bedre lag, legger Ingebrigtsen til.

Reddet på streken

Kåre Ingebrigtsens menn la seg dypt fra start og holdt seg kompakte i forsvar for å slippe det skotske laget til minst mulig. Men Celtic ønsket å gjenta Mesterliga-deltakelsen fra i fjor, og satte press på trønderne fra start.
Selv om det var vertenes Milan Jevtovic som kom til kampens første mulighet, var den tidligere Rosenborg-spilleren Mikael Lustig like i hælene, men avslutningen endte langt over mål.
Et frispark i det 21. minutt ble farlig for vertene da Erik Sviatchenko headet rett på mål, men på streken ble Niklas Bendtner redningsmannen og fikk avverget målsjansen. Noen minutter senere var Rosenborgs sisteskanse André Hansen lys våken og fikk slått Forrest sin målsjanse over mål.
– Vi har bra kontroll på Celtic, de skaper lite, så vi må skape mer. Vi må tørre å ha ballen, vi blir litt for baktunge og vi må flytte laget opp, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat om forbedringene som måtte gjøres i andreomgangen.

Banket inn ledelsen

I andreomgangen gikk Rosenborg offensivt til verks fra start, og gjorde som Celtic gjorde mot dem i førsteomgangen, satte et høyt press på motstanderne og trykket skottene bakover. Og vertene tok virkelig styringen i omgangen fra start, og allerede tre minutter ut i andreomgangen kom vertene til deres største sjanse så langt i kampen, da Yann-Erik De Lanley gikk på skudd som gikk like utenfor stolpen.
Med en halvtime igjen av kampen kom også Mike Jensen på skudd, men i likhet med De Lanley strøk ballen like på utsiden av stolpen.
Vertene holdt styringen i kampen, og gjestene kom til få muligheter. Men i det 69. minutt kom skottene til den ene muligheten de trengte. Scott Sinclair satte fart fremover etter å ha funnet plass i mellomrommet, og sendte ballen videre til Forrest som banket inn 1-0-ledelsen på bortebane. André Hansen var sjanseløs når ballen gikk via tverrliggeren og inn bak keeperen.
Med syv minutter igjen av kampen kunne Forrest ha økt ledelsen da han kom alene mot mål med keeper. Men Rosenborgs sisteskanse gjorde alt rett i situasjonen og satte en stopper for det som kunne vært 26-åringens andre mål for dagen.
Kampen endte 1-0 til Celtic, som dermed satte en stopper for Rosenborgs drøm om Mesterliga-spill. Nå må Rosengborg satse på å kvalifisere seg til Europaligaen i stedet.
Trekningen av motstander i fjerde kvalifiseringsrunde kan du se på Eurosport 1 og Eurosport Player fredag 4. august fra kl. 13.
Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Lædre Bjørdal, Skjelvik, Meling - Jensen, Konradsen, Midtsjø - Jevtovic, Bendtner, de Lanlay
Celtic: Gordon - Tierney, Sviatchenko, Simunovic, Lustig - Sinclair, Armstrong, Brown, McGregor, Hayes - Forrest