Solberg åpner opp om sin drøm om å bli teamsjef i torsdagens Eurosport-sendte Petter Solberg-spesial.
– Ja, jeg vil ha et team. Jeg vil gjøre det på min måte. Ikke noe politikk. Det handler om å vinne – og å ha ett fokus. Ikke for mye baller som kanskje mange andre team jobber med, sier Solberg til Eurosport.no.
WRC
Går mot historisk dobbel: – Får ikke gjort så mye mer
18/10/2021 PÅ 17:36
– Først må du vinne og prioritere det, så kan du begynne med andre prosjekter innenfor det i ettertid. Det er det jeg jobber med. Det er det Pernille og jeg er best på, og vi kan få det til, fastslår han.
Solberg er klar på at dette er noe han vil gjøre for seg selv og ikke for sønnen Oliver. 18-åringen debuterte i Rally Mexico før koronautbruddet, og startet i WRC3-klassen, men måtte bryte løpet tidlig på grunn av at motoren ble ødelagt.

– Må bevise at han er god nok

Stortalentet får beskjed om at han ikke skal få noen snarvei inn på et lag faren styrer.
– Oliver får ordne seg selv, flirer Solberg.
– Han har sitt under kontroll. For å si det helt ærlig: Hvis jeg i fremtiden skal ha et team, og ting går bra, så er det opp til han å bevise om han er god nok til å komme inn i teamet mitt, sier Solberg.
Mannen som vant VM-tittelen tilbake i 2003 er klar på at man må skille mellom familie, prestasjoner og hva som er best for at teamet yter maksimalt.
– Jeg er litt gammeldags der. Du må gjøre jobben. Dette gjør jeg ikke for Oliver. Det gjør jeg for min del. Oliver har sin del som han jobber og holder på med. Jeg er ikke sånn at man skal gi noen fordeler hvis noe skulle skje i fremtiden. Du må prestere, ha stabilitet og fullt fokus. Det er sånn det er. Er du ikke god nok, er det rett ut, humrer han.

Planen var 2022: – Trenger bare å trykke på en knapp

– Har du noen tanker om når et sånt team kan være på plass – eller noen tidshorisont?
– Jeg jobber med to bilfabrikker og vi har holdt på i lang tid allerede. Planen var 2022. Jeg vet tidsrammen for hvor lang tid vi trenger for å bygge opp et team, bil og sånne ting. Jeg har folk klare i bakgrunnen. Jeg trenger bare å trykke på en knapp, så er ballen i gang. Forhåndsjobben i bakgrunnen er klar med de rette menneskene på alle områder, forteller 45-åringen.
Koronautbruddet gjør at ting er blitt satt på vent. Det er derfor vrient å komme med noen nøyaktig spådom om når det skjer.
– Det er på «hold» nå. Det er noe vi må respektere. Om det skjer i 2022, 2023 eller 2024... Jeg stresser ikke, sier han.
Men han en klar på en ting:
– Jeg har en drøm. Det er så klart å ha et fabrikk-team og vinne.
Drømmer har nok også Oliver Solberg:

Oliver Solberg begeistrer verdensstjerne: – Han kan bli raskere enn faren

Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 PÅ 12:28
WRC
Solberg på 14. fartsprøve
17/10/2021 PÅ 11:33