Populære sporter
All sport
Vis alt

Solberg på femte etter første dag av Rally Sverige – slet med slitte dekk

Joakim Opphus

Oppdatert 25/02/2022 klokken 20:38 GMT+1

Norsksvenske Oliver Solberg var lenge med i tetkampen etter første dag av Rally Sweden, men har 28,1 sekunder opp til lederen etter sju fartsprøver fredag.

Oliver Solberg

Foto: Eurosport

Oliver Solberg var ikke blant de raskeste innledningsvis, men da Kalle Rovanperä og Thierry Neuville fikk problemer på den fjerde fartsprøven var det bare briten Elfyn Evans som var raskere enn nordmannen med svensk rallylisens.
På den femte prøven tapte Solberg noe tid og falt ned til fjerdeplassen totalt. Han tapte også mye på de to siste prøvene fredag, og holder femteplassen med nesten et halvt minutt opp til lederen og lagkameraten Neuville.
Finske Rovenperä holder annenplassen og har 4,3 sekunder opp.
Saken fortsetter under videoen
picture

VM-comeback åtte måneder etter utestengelsen: – Deilig å være tilbake

Slitte dekk

Problemet for Solberg dreide seg om at han ikke hadde mer grep igjen i dekkene sine.
– Dette er en del av hva han må lære, men her er det ikke dekk igjen, han er helt tom. Nå straffes han for den agressive kjørestilen, sa Discoverys ekspertkommentator Mads Østberg underveis på Solbergs siste fartsprøve.
20-åringen tapte hele 15,8 sekunder på den siste fartsprøven.
– Jeg bommet totalt på det første hoppet, og tapte fryktelig mye tid der. Det var ganske idiotisk, sa Solberg rett etter målgang på den sjette fartsprøven.
Han innrømmer også at han ikke gjorde det beste valget med dekkene på de tre siste fartsprøvene, hvor han tapte mye tid.
– Jeg gjorde en tabbe med dekkene på ettermiddagen. Jeg tok en sjanse, og det lønte seg ikke. Det er en tabbe fra min side, så det er litt irriterende. Jeg for gjøre et bedre dekkvalg i morgen, sier Solberg med et lurt smil om munnen.

Norsk duell

I WRC2-klassen er det en norsk duell om seieren. Ole Christian Veiby var raskest innlednings, mens Andreas Mikkelsen avsluttet best og leder med 4,1 sekunder etter første dag.
Veiby gjorde en stor tabbe på den siste fartsprøven hvor han tapte 19 sekunder til Mikkelsen.
– Han har kjørt helt perfekt hele dagen, også kommer han inn på en såkalt publikumsetappe og gir fra seg hele ledelsen, det er ganske skuffende, sa Østberg.
– Kampen lever fortsatt i beste velgående, men det er jo selvfølgelig surt å miste de sekundene, la sidekommentator Roger Moen til
Sett denne?
picture

Norsk stikk: – Hadde vært deilig å slått han

(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame