Etter en jevn konkurranse i WRC2 mot kompis Ole Christian Veiby over tre dager i Rally Sverige, var det til slutt Andreas Mikkelsen som kunne stå på bilen og feire med det norske flagget.
– Det var veldig deilig, sa Mikkelsen til Discovery etter seieren.
Etter en tabbe i nest siste etappe søndag, mistet Veiby mye tid - i tillegg muligheten til å ta Mikkelsen på siste. Veiby endte totalt 23.2 sekunder bak, og tredjeplassen gikk til finske Jari Huttunen.
Rally Sweden
– Det er ikke no hverdagskost
27/02/2022 PÅ 13:55
– Det har vært en fantastisk uke. Kampen mot Andreas er kanskje den kuleste noensinne.
– Han har vært min mentor i rally og lært meg så mye opp igjennom årene - det er en stor takk til han for at jeg er der jeg er i dag. Det har vært så gøy og vi prøvde virkelig på nest siste, sa Veiby etter racet.
Se Veibys tabbe:

Drama for Veiby: – Da var den kampen over

Sjetteplass for Solberg

Oliver Solberg endte på en sjetteplass, totalt 5:39.4 minutter bak den seierende finnen Kalle Rovanperä.
Helgen startet meget bra for den norsk-svenske 20-åringen, men så gikk det gradvis nedover - mye grunnet problemer med bilen.
Andreplassen var det tyske Thierry Neuville som tok med totalt +22 sekunder. 10.6 sekunder bak der igjen var finske Espekka Lappi, som tok tredjeplass.
– Jeg gjorde noen få feil. Det var ikke den perfekte etappen, men helgen har vært flott - hjemme i Sverige og kjøre rally - det kan ikke bli bedre enn det, sa Solberg etter siste race.
– Bilen har ikke fungert godt gjennom hele helgen og det var ikke resultatet vi ville ha - men sånn er det. Vi taper og vinner sammen, fortsatte Solberg.
Så du denne?

Hjertevarmt øyeblikk mellom far og sønn: – Drømt om det hele livet

Rally Sweden
Slik skal Mikkelsen feire: – Det blir ikke i samme tempo!
27/02/2022 PÅ 13:29
Rally Sweden
Her kjører Mikkelsen inn til seier: – Fantastisk
27/02/2022 PÅ 11:54