Eurosport

Østberg før Rally Sverige: – Vi går for seier

Østberg før Rally Sverige: – Vi går for seier

13/02/2020 18:15Oppdatert 13/02/2020 18:54

Mads Østberg er klar for kveldens første etappe i Sverige, og håper og følge opp bragden fra Monte Carlo med seier i de svenske skoger.

– Vi håper jo å følge opp der vi slapp i Monte Carlo. Sette et tempo som er høyt, og som vi håper vi kan stå alene om. Det er tøff konkurranse og mange som har tenkt å kjøre fort, men vi er godt forberedt og har en bil som fungerer bra. Så vi går for seier, sier Østberg til Eurosport og legger til:

– Med så lite snø, blir veien mye bredere. Ikke minst når vi slipper brøytekantene, så får vi grøftene å huke tak i. Dette tror jeg vil resultere i et løp med mye høyere tempo enn tidligere.

Rally Sweden er på mange måter et spesielt løp for Østberg. Det var nemlig her han tok sin første pallplassering i rally-VM.

– Det er mye som har skjedd her. Både de første VM-poengene mine, og min første pallplassering i rally-VM kom nettopp her. Så det er mange fine minner her i fra, og jeg håper og kunne følge opp i år også, sier Østberg.

I løpet av helgen er det også flere norske sjåfører som skal bryne seg på de svenske veiene. Både Oliver Solberg og Ole Christian Veiby stiller til start, i løpet hvor noen av helgens fartsprøver kjøres på norske veier. Hvor vidt dette er en fordel for nordmennen, er Østberg noe usikker på.

– Man må i hvertfall late som det er en fordel. Når folk spørr meg så svarer jeg at ja, det er en kjempefordel! Jeg kan mest om den norske lufta, og vet akkurat hvordan jeg skal puste for å få maskimalt ut av den. Det er selvfølgelig bare oppspinn, for jeg merker ingen fordel, men jeg utnytter det at folk tror jeg har en fordel. Den tar jeg med meg, sier Østberg.

  • Rally Sweden ser du på Dplay , Eurosport Norge eller Eurosport Player fra klokken 19.00.

Dette sa Mads Østberg etter bragden i Monte Carlo:

Video - Østberg: – De har forberedt seg i fjellene, vi har ligget på sofaen og spist potetgull

02:03