Så sent som forrige uke kom bekreftelsen på at det skal kjøres Rally Sweden i år. Det varme været satt verdenscup-runnden i fare, men en gjennomgang av det internasjonale rallyforbundets sportsdelegat sørget for grønt lys for WRC-sirkusrets eneste runde på vinterføre.
Norske Ole Christian Veiby, med sin svenske kartleser Jonas Andersson, vant fjorårets Rally Sweden i WRC2. Når seieren skal forsvares, er det ikke bare kartleseren som kjører på hjemmebane.
Rally Sweden
Solberg kjørte over en mil med punktering: – Prøvde å kjøre med høyt tempo
16/02/2020 PÅ 14:43
– Andre og femte fartsprøve kjøres jo omtrent rett forbi stuedøra hjemme, på en skogsvei gjennom «Veiby-skogen». Det var også her, i 2012, at jeg prøvde å kjøre rallybil for aller første gang, sier Veiby i en pressemelding.
Nordmannen skryter av arrangøren, som har fått på plass 180 kilometer med løyper til tross for mildværet.
– Jonas og jeg er veldig klare for å kjøre rally på hjemmebane og på nytt kjempe om seier på hjemmebane. All ære til arrangøren som har klart å få til et program, på tross av manglende vintervær, sier han.
Fredag og lørdag skal de samme prøvene kjøres, og to av dem er i Norge. Det betyr hele fire fartsprøver på norsk jord.
– Det er noe helt spesielt å kjøre på hjemmebane. Det er venner og familie som heier oss fram, og skogen er fylt av norske flagg og bål. Topp stemning, som smitter over på oss inne i bilen også. Det er trist at vi ikke får kjørt Colin’s Crest, men nå blir det ihvertfall fire etapper i Norge, og det er jo kult, sier nordmannen.
Sjekk denne!

Klar tale etter blytung søndag: – Bedrøvelig!

Rally Sweden
Østberg vant WRC2-klassen foran Veiby i Rally Sverige
16/02/2020 PÅ 13:18
Rally Sweden
Lattermild Veiby: – Var livredd
16/02/2020 PÅ 13:08