• Se Rally Monza torsdag 18. november - søndag 21. november på discovery+
Det har vært en helt strålende sesong for Oslo-gutten Andreas Mikkelsen. I løpet av 2021 har 32-åringen kjempet med nebb og klør i både WRC2 og Europamesterskapet (ERC) og de siste månedene har hjulene virkelig gått i riktig retning Skoda-føreren.
For en drøy måned siden ble det klart at Mikkelsen, med totalt 191 poeng, tok seieren i ERC. Før han kort tid senere – under Rally Catalunya – kunne juble for VM-seieren i WRC2.
Rally Monza
Solberg fikk starttrøbbel minutter før start – her dytter han bilen inn til service
21/11/2021 PÅ 12:27
Se sekvensen med Mikkelsen her. Saken fortsetter under videoen.

Unngikk flausen fra 2012: – Denne gangen hadde jeg med passet

– En «weird» situasjon

Andreas Mikkelsen deltok ikke selv i Spania, men var på plass for å følge med på blant annet landsmann Mads Østberg – som kunne stikke kjepper hjulene for en eventuell VM-tittel. Østberg klarte aldri å hevde seg i toppen i Rally Catalunya, og Mikkelsen kunne dermed juble for VM-tittelen på sidelinjen.
– Det var en «weird» situasjon og en spesiell type opplevelse. Jeg blir verdensmester, men så sitter jeg der i vanlige klær og bare ser på. Det var spesielt, forteller Andreas Mikkelsen i en fersk episode av Driver Debrief.
– Jeg liker bedre å utøve sporten og ha følelsen av at du har prestert der og da, fortsetter han.
  • Se Driver Debrief med Andreas Mikkelsen og Oliver Solberg på discovery+
Til Discovery i forkant av Rally Catalunya kunne Andreas Mikkelsen fortelle at han hadde planer om å kjøre fra Monaco, der han bor, til Spania for å overvære begivenhetene fra sidelinjen.
– Jeg kommer til å sette meg i bilen og kjøre bort. Hvis det avgjøres i helgen, så er det fint å være der sammen med temaet, sa nordmannen i midten av oktober.
Saken fortsetter under videoen.

Her går det galt for WRC-føreren – hjulet i full fyr

– Vanskeligere med ERC

Og Mikkelsen angrer nok ikke på kjøreturen, for sammen med teamet og alle støttespillerne kunne ERC-vinneren juble for nok en sammenlagtseier i 2021.
– Det var to morsomme mesterskap. Jeg synes det var vanskeligere med ERC, for det er tøft å leverere på topp der over lengre tid, sier Mikkelsen videre i Driver Debrief.
I Europamestersskapet vant Oslo-gutten med 56 poeng, foran polske Marczyk Miko på andre og spanske Llarena Efrén på den siste pallplassen.
  • Se Rally Monza torsdag 18. november - søndag 21. november på discovery+

Ny kartleser i Monza

Denne helgen står Andreas Mikkelsen på startstreken for siste gang denne WRC2-sesongen. Under Rally Monza sitter Mikkelsen ved siden av en helt ny kartleser, nemlig Phil Hall – etter at Oliver Solberg «stjal» Elliott Edmondson fra den ferske WRC2-vinneren.
– Jeg er lei meg, Mikkelsen, sier Solberg under Driver Debrief.
Edmonson er 27 år gammel og kommer fra Milton Keynes utenfor London. Han har tidligere vært en del av M-sport, der han blant andre har samarbeidet med Andreas Mikkelsen, opplyser Solbergs team.
– Jeg har visst det, Elliot har vært veldig åpen om prosessen hele veien han. Han har vært veldig flink og skal sitte på med Oliver i Monza. Jeg kommer til å ha med en ny i Monza, som jeg skal prøve ut, som heter Phil Hall, kontrer Mikkelsen.
Se praten om kartleser Edmondson her.

Solberg «stjeler» Mikkelsens kartleser: – Jeg er lei meg, Mikkelsen!

Rally Monza
Solberg holder på 5.-plassen: – En skikkelig god dag
20/11/2021 PÅ 20:31
WRC
Solberg imponerte på glatte veier i Rally Monza: – Veldig fornøyd
19/11/2021 PÅ 18:45