Ogier tok dermed seieren 27,8 sekunder foran regjerende verdensmester Ott Tänak fra Estland. Tänak nærmet seg samtidig mot slutten av dagen, men ikke nok til å vinne.

Finske Teemu Suninen endte som tredjemann, 37,9 sekunder bak den ledende franskmannen.

Rally Mexico
Økte ledelsen i Rally Mexico
14/03/2020 PÅ 19:57

– En seier er selvfølgelig en seier, men denne føles annerledes enn alle andre, sa Ogier til wrc.com med henvining til virussituasjonen.

Franskmannen vant rallyet i Mexico for sjette gang i karrieren. Ogier tok like mange VM-titler på rad inntil Tänak slo ham i fjor. Nå har begge ny arbeidsgiver. Ogier kjører for Toyota, Tänak for Hyundai.

Veiby snurret

Bak arrangørenes beslutning om å avlyse søndagens kjøring lå blant annet de stadig mer omfattende reiserestriksjonene i mange land.

Ole Christian Veiby var norsk deltaker i rallyet. Han endte på 10.-plass. Det ga 3.-plass i WRC2-klassen som ble vunnet av svenske Pontus Tidemand. Veiby endte i sin Hyundai 15.32,2 minutter bak Ogier og vel fem minutter bak Tidemand.

Nordmannen snurret rett før mållinja på den første ettermiddagsprøven lørdag.

– Bortsett fra det kjørte jeg rent. Nå skal jeg prøve å holde meg på veien og komme gjennom dagen, sa han.

Uheldig Solberg

Oliver Solberg debuterte i Rally Mexico 15 år etter at faren Petter vant løpet. Han måtte bryte etter et uhell allerede på den tredje fartsprøven fredag.

Solberg, som kjører for Sverige, startet i WRC3-klassen og var bestemann utenom toppklassen WRC på de to første fartsprøvene. På den tredje, sagnomsuste El Chocolate, var uhellet ute for 18-åringen.

Han kjørte inn i en stein som slo hull på beskyttelsesplaten og ødela motoren.

– Å måtte bryte løpet så tidlig er utrolig skuffende, sa han.

(©NTB)

Rally Mexico
Branndrama for finsk rallystjerne
14/03/2020 PÅ 09:35
Rally Mexico
Spår tett kamp i Mexico: – Mange må endre på kjørestilen sin
11/03/2020 PÅ 19:10