Populære sporter
All sport
Vis alt

Ogier vant Rally Mexico – søndagens fartsprøver avlyst

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 15/03/2020 klokken 10:18 GMT+1

Sebastien Ogier tok seieren i Rally Mexico. Etter lørdagens fartsprøver avlyste arrangøren resten av arrangementet som følge av koronaviruset.

Sebastien Ogier

Foto: Getty Images

Ogier tok dermed seieren 27,8 sekunder foran regjerende verdensmester Ott Tänak fra Estland. Tänak nærmet seg samtidig mot slutten av dagen, men ikke nok til å vinne.
Finske Teemu Suninen endte som tredjemann, 37,9 sekunder bak den ledende franskmannen.
– En seier er selvfølgelig en seier, men denne føles annerledes enn alle andre, sa Ogier til wrc.com med henvining til virussituasjonen.
Franskmannen vant rallyet i Mexico for sjette gang i karrieren. Ogier tok like mange VM-titler på rad inntil Tänak slo ham i fjor. Nå har begge ny arbeidsgiver. Ogier kjører for Toyota, Tänak for Hyundai.

Veiby snurret

Bak arrangørenes beslutning om å avlyse søndagens kjøring lå blant annet de stadig mer omfattende reiserestriksjonene i mange land.
Ole Christian Veiby var norsk deltaker i rallyet. Han endte på 10.-plass. Det ga 3.-plass i WRC2-klassen som ble vunnet av svenske Pontus Tidemand. Veiby endte i sin Hyundai 15.32,2 minutter bak Ogier og vel fem minutter bak Tidemand.
Nordmannen snurret rett før mållinja på den første ettermiddagsprøven lørdag.
– Bortsett fra det kjørte jeg rent. Nå skal jeg prøve å holde meg på veien og komme gjennom dagen, sa han.

Uheldig Solberg

Oliver Solberg debuterte i Rally Mexico 15 år etter at faren Petter vant løpet. Han måtte bryte etter et uhell allerede på den tredje fartsprøven fredag.
Solberg, som kjører for Sverige, startet i WRC3-klassen og var bestemann utenom toppklassen WRC på de to første fartsprøvene. På den tredje, sagnomsuste El Chocolate, var uhellet ute for 18-åringen.
Han kjørte inn i en stein som slo hull på beskyttelsesplaten og ødela motoren.
– Å måtte bryte løpet så tidlig er utrolig skuffende, sa han.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame