Torsdag kveld går startskuddet for Rally Mexico i byen Guanajuato. Et løp som er kjent for å være tøft og tidligere dramatiske hendelser. Flere husker kanskje da Sébastien Loeb mistet det ene hjulet og måtte kjøre i mål på tre hjul med politieskorte i 2005 eller da Ott Tanak nesten druknet etter at han kjørte utfor i 2015.
Se hendelsene i videoen under!
Rally Mexico
Ogier vant Rally Mexico – søndagens fartsprøver avlyst
15/03/2020 PÅ 09:11
Men Rally Mexico er også kjent for varmen, høyden og den tynne luften. Eurosports Rally-ekspert Molly Pettit mener det er mange faktorer som spiller inn.
– Høyden har ganske mye å si. Det kjøres opp mot 2000 meter og det påvirker bilene. Så mange må endre på kjørestilen sin for å få maksimalt ut av motoren. Det er ofte en tett fight i Mexico, med variasjon på raske veier og trange, røffe veier. Man kan egentlig si at det gjelder å overleve om alle løpene, men det gjelder virkelig i Mexico.
Dette er sesongens tredje VM-runde. Petitt sier også at det er en utfordring å komme fra kulden i Rally Sverige, som var forrige runde, til plussgrader i Mexico.
– Alle løpene er farlig og alle løp har sine egenskaper som vil gjøre det risikabelt. I Mexico har det for eksempel hendt at kuer og geiter som går fritt i fjellene har kommet i veien for førere og Mikkelsen har tidligere kommet til et stengt gjerde. Så hastighetene er høye, og det har vært spektakulære krasjer, men løpet er ikke noe mer farlig enn andre, sier Pettit.
Saken fortsetter under:

Dramatiske Rally Mexico – se de utrolige hendelsene

Tror disse vil markere seg

Før løpet har Rally-eksperten noen favoritter til å utmerke seg: Elfyn Evans, Sébastien Ogier, Ott Tänak og Thierry Neuville.
– Sébastien Ogier har vunnet der fem ganger før. Han er mester i Mexico, sier hun, før hun fortsetter:
– Så er det Ott Tanak som hadde en voldsom krasj i Monte Carlo. Han ligger lenger nede på sammenlagtlisten og har derfor et godt utgangspunkt første dagen til å smelle til, for han må ha med seg et godt resultat. Elfyn Evans vant Rally Sverige. Han er god på grus og har gjort det bra der før.
Hun trekker også frem en outsider i 19-årige Kalle Rovanperä fra Finnland.
– Alle er nok veldig spente på hva han kan få til.
Se da Andreas Mikkelsen måtte stoppe for å åpne porten i fjorårets Rally Mexico:

Solberg og Veibys sjanser

Både Ole Christian Veiby og Oliver Solberg skal kjøre Rally Mexico. For Veiby blir det første gang og Pettit tror han kan gjøre det bra.
– Han har vært i Mexico før for gjennomkjøring, men aldri konkurrert der. Det er ikke så mange med i hans kategori, så han har gode muligheter for å vinne. Veiby har vist veldig god fart på grus, forteller hun, og fortsetter med Solbergs muligheter:
– Oliver er god på grus, men han er fortsatt der at han skal lære mye. Han har nok en innstilling om at han skal lære mest mulig, og unngå å bryte og gå glipp av kilometer. Men han ligger høyt oppe på mange av prøvene.
Sett denne?

Oliver Solberg begeistrer verdensstjerne: – Han kan bli raskere enn faren

Rally Mexico
Økte ledelsen i Rally Mexico
14/03/2020 PÅ 19:59
Rally Mexico
Branndrama for finsk rallystjerne
14/03/2020 PÅ 09:39