Dramaet oppsto etter andre gjennomkjøring av fartsprøven «El Chocolate». Umiddelbart etter målpassering slo flammer opp fra undersiden av Lappis bil. Hjelpemannskaper kom raskt på plass og forsøkte å slukke brannen med fem-seks pulverapparater.
Lappi trodde åpenbart at de hadde lyktes med det, for finnen satte seg inn i bilen igjen og kjørte videre. Samtidig viste TV-bildene at flammene ble stadig hissigere bak på kjøretøyet.
– Jeg kjørte ganske lenge, men da jeg mistet bremsene, skjønte jeg at det brant voldsomt. Da måtte jeg bare komme meg unna, sa Lappi til wrc.com etter dramaet.
Rally Mexico
Ogier vant Rally Mexico – søndagens fartsprøver avlyst
15/03/2020 PÅ 09:11
Rallyprofilens bil endte med å brenne helt ut.
Lappi vedgikk etterpå at han trolig gjorde en «idiotisk» beslutning da han satte seg inn i bilen igjen etter brannfolkenes forsøk på å slukke flammene.
– Jeg skjønte ikke hvor stor brannen var, så jeg forsøkte å kjøre videre. Den ga seg ikke. Heldigvis har vi det bra. Jeg vet ikke hva som forårsaket dette. Vi hadde ingen problemer under fartsprøven, sa han.
Den franske VM-tittelgrossisten Sebastien Ogier leder Rally Mexico etter fredagens prøver. Han har 13,2 sekunder til gode på finnen Teemu Sunninen.
Britiske Elfyn Evans følger på tredjeplass.
Ole Christian Veiby er eneste nordmann på start i Mexico. Han ligger på tredjeplass i WRC2-klassen så langt. Opp til ledende Pontus Tidemand skiller det mer enn fem minutter.
(©NTB)
Rally Mexico
Økte ledelsen i Rally Mexico
14/03/2020 PÅ 19:59
Rally Mexico
Spår tett kamp i Mexico: – Mange må endre på kjørestilen sin
11/03/2020 PÅ 19:10