WRC
Rally Mexico

Branndrama for finsk rallystjerne

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Esapekka Lappi

Foto: Getty Images

AvEurosport
14/03/2020 på 09:35 | Oppdatert 14/03/2020 på 09:49

Sebastien Ogier leder Rally Mexico etter fredagens fartsprøver, men i etterkant snakket de fleste om den finske profilen Esapekka Lappis utbrente bil.

Dramaet oppsto etter andre gjennomkjøring av fartsprøven «El Chocolate». Umiddelbart etter målpassering slo flammer opp fra undersiden av Lappis bil. Hjelpemannskaper kom raskt på plass og forsøkte å slukke brannen med fem-seks pulverapparater.

Rally Mexico

Ogier vant Rally Mexico – søndagens fartsprøver avlyst

15/03/2020 PÅ 09:07

Lappi trodde åpenbart at de hadde lyktes med det, for finnen satte seg inn i bilen igjen og kjørte videre. Samtidig viste TV-bildene at flammene ble stadig hissigere bak på kjøretøyet.

– Jeg kjørte ganske lenge, men da jeg mistet bremsene, skjønte jeg at det brant voldsomt. Da måtte jeg bare komme meg unna, sa Lappi til wrc.com etter dramaet.

Rallyprofilens bil endte med å brenne helt ut.

Lappi vedgikk etterpå at han trolig gjorde en «idiotisk» beslutning da han satte seg inn i bilen igjen etter brannfolkenes forsøk på å slukke flammene.

– Jeg skjønte ikke hvor stor brannen var, så jeg forsøkte å kjøre videre. Den ga seg ikke. Heldigvis har vi det bra. Jeg vet ikke hva som forårsaket dette. Vi hadde ingen problemer under fartsprøven, sa han.

Den franske VM-tittelgrossisten Sebastien Ogier leder Rally Mexico etter fredagens prøver. Han har 13,2 sekunder til gode på finnen Teemu Sunninen.

Britiske Elfyn Evans følger på tredjeplass.

Ole Christian Veiby er eneste nordmann på start i Mexico. Han ligger på tredjeplass i WRC2-klassen så langt. Opp til ledende Pontus Tidemand skiller det mer enn fem minutter.

(©NTB)

Rally Mexico

Økte ledelsen i Rally Mexico

14/03/2020 PÅ 19:57
Rally Mexico

Spår tett kamp i Mexico: – Mange må endre på kjørestilen sin

11/03/2020 PÅ 19:10
Relatert
WRCRally Mexico
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

WRC

Østbergs spinnville Mario Kart-planer: – Håper vi får det til

16/04/2020 PÅ 12:47

Siste videoer

WRC

Studerer Ogier: – Ser meg selv mest i hans kjøring

00:01:39

Mest populært

Eliteserien

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

FOR 16 TIMAR SIDAN