Åpningsetappen på sesongens tredje VM-etappe ble av det dramatiske slaget. Finske Rovanperä, som kom til Kroatia som VM-leder, mistet tidlig veigrepet og fikk en brutal tur ned en skogkledd skråning.
Den unge Toyota-føreren forsvant av veien i en høyresving. Til alt hell kunne både han og kartleser Jonne Halttunen klatre uskadd ut av den ramponerte bilen.
Rally Croatia
Østberg med klasseseier i Kroatia
25/04/2021 KLOKKEN 12:42
– Superirritert. Hele åpningsetappen var superglatt, og vi slet med mye understyring. Jeg forsøkte likevel å pushe, men i en rask høyresving ble grepet helt borte og vi understyrte av veien, skriver finnen på Twitter.
– Jeg er lei meg på vegne av teamet, dette var min egen feil, og jeg skal lære av det, tilføyer han.
20 år gamle Rovanperä er den yngste føreren i historien som leder rally-VM. Etter fredagens stygge utforkjøring må han imidlertid finne seg i å miste den posisjonen.
Belgiske Thierry Neuville ser ut til å kunne spise opp de fire poengene han lå etter Rovanperä. Etter fredagens åtte innledende fartsprøver leder Neuville foran den franske tittelgrossisten Sebastien Ogier og briten Elfyn Evans. Ogier har 7,7 sekunder opp til Neuville, mens Evans er bak med åtte sekunder.
Mads Østberg er best av de norske. Han ligger totalt på tiendeplass i rallyet, men leder WRC2-klassen så langt. Østberg ligger 3.17,6 minutter bak lederen.
Verre gikk det for Andreas Mikkelsen. Han fikk trøbbel allerede på etappe nummer to og er havnet desidert sist på listene. Han er nummer 24 og er hektet av med nesten 43 minutter.
– Traff noe hardt i grøfta og brakk en styrearm bak, skriver Mikkelsen på historiefunksjonen på sin Instagram-konto.
(©NTB)
Rally Croatia
Østberg avanserte i Rally Kroatia – Ogier i føringen
24/04/2021 KLOKKEN 16:29
Rally Croatia
Her går det galt for Mikkelsen i Rally Croatia
23/04/2021 KLOKKEN 09:58