Populære sporter
All sport
Vis alt

Østberg med klasseseier i Kroatia

Eurosport
AvEurosport

Publisert 25/04/2021 klokken 14:42 GMT+2

Mads Østberg var raskest på nest øverste nivå i Rally Kroatia. I gromklassen var Sebastien Ogier best etter en nervepirrende avslutning.

Mads Østberg

Foto: Eurosport

Østberg hadde en ledelse på over minuttet foran søndagens fem avsluttende fartsprøver. Til slutt skilte det 28,5 sekunder ned til finske Teemu Suninen. Nordmannen nærmest kontrollerte inn seieren i sin Citroën C3.
Det var derimot drama om seieren i den største klassen. Ogier viste sin styrke og hvorfor han har vunnet VM sju ganger. På den avsluttende superprøven satte han en standard ingen klarte å matche.
Hans lagkamerat i Toyota, briten Elfyn Evans, hadde overtatt ledelsen i løpet av søndagens fire første prøver. Han ledet med 3,9 sekunder og hadde presset på seg, men kom i mål 0,6 sekunder for sent.
Ogier overtok også ledelsen i VM-sammendraget. Han har 61 poeng mot belgiske Thierry Neuvilles 53. Det var franskmannens 51. rallyseier.
– På det siste hjørnet gjorde jeg en feil, men vet ikke om jeg tapte alt der. Det er synd, sa Evans.
Andreas Mikkelsen endte langt nede på listene totalt, men Skoda Fabia-føreren leder WRC2-klassen sammenlagt. Her ligger Østberg på fjerdeplass.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame