For aller første gang skal det kjøres VM-runde i rally i Kroatia. Rallyet markerer også sesongdebuten til Mads Østberg. Den regjerende verdensmesteren i WRC2-klassen har ikke kjørte noen VM-runder tidligere i år.
Det er Andreas Mikkelsen som leder mesterskapet når det er kjørt to runder, etter seier i Rally Monte Carlo og en andreplass i Arctic Rally.
Rally Croatia
Østberg med klasseseier i Kroatia
25/04/2021 KLOKKEN 12:42
– Jeg tror det blir veldig spennende. Det som blir vanskelig er alle krønene (en bakketopp du ikke ser over kanten på journ. anm.). Det er veldig mange svinger etter krøn, så det kommer til å bli veldig vanskelig når vi ikke kan prøvene ordentlig, sier MIkkelsen før helgens rally.
– Det kommer til å bli en tøff kamp. Vi kommer til å «gunne» på og prøve å være med og kjempe i toppen. Det er mange om beinet, og det er en veldig bra startliste. Vi får bare pushe på og se hvordan det går, sier han videre.

Gamle rivaler

Discoverys rally-kommentator Per Christian Håveødegård forventer en tett duell mellom Mads Østberg og Andreas Mikkelsen i kampen om seieren i WRC2-klassen.
– De vil nok sette litt standard i WRC2, tror jeg. Andreas kjører for Skoda og det er veldig spennende med tanke på neste sesong, i og med at Andreas kanskje kommer opp igjen til Ford og WRC-klassen, sier Håveødegård til Discovery.
– Det blir ett nytt regelverk neste sesong, hvor de skal begynne med hybridbiler. Det er derfor viktig for Andreas å kjøre fra alle sammen, men jeg tro han skal få konkurranse i helga, forteller han videre.
Mikkelsen og Østberg har en historie som strekker seg helt tilbake til 2008. Da de to kjempet om NM-gullet.
– De hadde to fedre som brukte 50-70 millioner på ett år, og ingen ville gi seg. Det var helt Falcon Crest! (amerikansk såpeserie fra 1980-tallet. journ. anm.)
Helgens rally kan bli første løp siden 2008, eller i det minste på lang tid, hvor de igjen kjemper mot hverandre om seieren.
– Det ligger mye prestisje det og det skal bli jævlig spennende å følge med på i helga, sier Discovery-kommentatoren.

Kjøres for første gang

Hva har det å si at det er første gang det kjøres i Kroatia?
Det er sånne ting som er spennende. Det er forskjellige måter å forberede seg til et rally på. Du har den yngre garde med Kalle Rovanperä og det årstrinnet der, de kan nok se en fartsprøve 40 ganger for å pugge den, forteller Håveødegård.
– Jeg vet fra tidligere erfaring at Andreas er veldig god på nye løp. De vil ikke ha video av seg selv i full fart å studere, så blir på en måte mer likt for alle, forteller han videre.
Forrige helg kjørte Mads Østberg Therwoolin Boldogkő Rally i Ungarn som forberedelse til helgens Rally Croatia. Der lå Østberg an til en seier helt til han fikk en punktering på siste fartsprøve.
– Det var en veldig skuffende avslutning på rallyet. Jeg må forstå hvor grensen går, og i dag fant jeg ut av det. Jeg må prøve å lære av det. Jeg følte vi fikk vist tempoet vårt og at vi er godt foreberedt til neste ukes løp, sa Østberg i en video på sin egen Facebook-side etter løpet i Ungarn.
Hverken Oliver Solberg eller Ole Christian Veiby kjører helgens Rally Croatia. Grunnen er at hyundaibilene som de to kjører ikke er klare før Rally Portugal 20.-23. mai.
Rally Croatia
Østberg avanserte i Rally Kroatia – Ogier i føringen
24/04/2021 KLOKKEN 16:29
Rally Croatia
VM-lederen innledet med stygg krasj – Østberg tok ledelsen
23/04/2021 KLOKKEN 12:29