Populære sporter
All sport
Vis alt

Solberg kjørte 85 km uten servostyring: – Ingen krefter igjen i armene

Joakim Opphus

Oppdatert 14/08/2021 klokken 18:18 GMT+2

Det ble en lang og slitsom dag bak rattet for Oliver Solberg i Rally Belgia etter at han mistet servostyringen på dagens første fartsprøve. Til tross for problemet beholdt han ledelsen i WRC2.

Oliver Solberg

Foto: Eurosport

Det var allerede på dagens første fartsprøve, SS9 at 19-åringen fikk problemer. Han skal ha fått en sprekk i pumpen til servostyringen.
Det betydde at den unge føreren måtte klare seg uten servo de resterende sju fartsprøvene.
Underveis i rallyet var det Solbergs kartleser Aaron Johnston som måtte dra i håndbrekket i de krappeste svingene og veikryssene.
Det var en tydelig utmattet Solberg som kom i mål på SS16.
– Jeg har regnet på det og jeg har kjørt 85 km uten noe servostyring i dag. Det er helt sinnsykt. Jeg har ingen krefter igjen i armene, sa Solberg etter dagens siste fartsprøve.
– Det er synd vi mistet en god posisjon i totalen, men det viktigste er å ha Hyundai i en god posisjon i WRC2, og vi leder den for øyeblikket, sier han.
Se hele intervjuet med Solberg:
picture

Solberg fullstendig utmattet: – Ingen krefter igjen

Til tross for at Solberg kjørte store deler av dagen uten servostyring beholdt han ledelsen i WRC2-klassen med god margin.
Han har ca. tre og et halvt minutts ledelse på finske Jari Huttunen før Rally Belgia avgjøres i morgen.
Belgiske Thierry Neuville leder på hjemmebane i Belgia. Han har ti sekunders å gå på til irske Craig Breen på andre før rallyets siste fire fartsprøver i morgen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame