Den ferske verdensmesteren i WRC2 får med seg Ola Fløene som kartleser. Den helnorske duoen skal delta i Light Prototype-klassen og kjører for Red Bull Off-Road Junior Team.
Fløene har tidligere vunnet etapper som kartleseren for Mitch Guthrie Jr., men nå skal ha konkurrere med sin gode kamerat fra moderlandet - som han har vært kartleser for i WRC2.
– Jeg har alltid snakket om å kjøre Dakar med Ola. Jeg så for meg at det ville være når jeg hadde avsluttet rallykarrieren min, men nå har muligheten kommet tidligere, sier Mikkelsen til race-dezert.com
Rally Monte Carlo
Merkedag for Solberg: – Jeg trodde ikke at det skulle gå så fort
14/01/2022 PÅ 19:00
Mikkelsen erstatter Guthrie Jr. som ble smittet av korona i forkant av rallyet.
– Jeg er overrasket over å være her siden det ikke lå i den opprinnelige planen, men slik er situasjonen i verden for øyeblikket. Jeg synes virkelig synd på Mitch, fortsetter Mikkelsen.

Noe helt annet enn WRC

Overgangen fra WRC-rallyene til Rally Dakar blir stor. Nå skal han bryne seg på en konkurranse som strekker seg over to uker.
– Jeg skal prøve å gjøre mitt beste de neste to ukene. Jeg er vant til løp som kun varer én helg, så det kommer til å bli veldig annerledes for meg, forteller den nybakte verdensmesteren.
Men det er ikke bare distansen og lengden på rallyet som er nytt. Bilen er også annerledes fra hva han er vant til å kjøre.
– Jeg føler meg egentlig ikke særlig forberedt. Jeg har aldri kjørt disse bilene før, faktisk kjørte jeg den for første gang på en liten test dagen før rallyet. Nå kommer prologstadiet, så jeg er veldig spent.
Mikkelsen går inn i Rally Dakar uten de helt store ambisjonene, men han er spent på å se hva som venter han Saudi-Arabia
– Jeg vil ta ting steg for steg. Forhåpentligvis kommer vi til slutten, det er det store målet.
Selv om Rally Dakar er nytt for Mikkelsen, imponerte den norske duoen i lørdagens prolog. Mikkelsen og Fløene kjørte inn til 2. plass.
WRC
Ny tvist i den norske rivaliseringen: – Kom som en overraskelse
30/12/2021 PÅ 13:53
WRC
Edmondson blir fast kartleser for Oliver Solberg
21/12/2021 PÅ 18:26