• Følg resten av Rally Estland på discovery+ denne helgen.
Det var duket for dag to av Rally Estland etter gårsdagens shakedown. Der skulle Andreas Mikkelsen og Mads Østberg innta begivenhetenes sentrum.
De to nordmennene fulgte hverandre tett fram til den sjette fartsprøven i kampen om seieren i klassen WRC2.
Rally New Zealand
Solberg klatrer to plasser på dag to av Rally New Zealand
9 TIMER SIDEN
Mads Østberg ledet fram til den sjette fartsprøven, men den norske rallykjøreren punkterte. Dermed fikk Andreas Mikkelsen muligheten til å ta over ledelsen i WRC2.
I tillegg til punkteringen, fikk Østberg ti sekunder straff for en tjuvstart. Dermed ble dette en dag å glemme for den norske rallystjernen.
– Det har utvilsomt vært en vanskelig ettermiddag. Ting har ikke gått vår vei. Vi har vært uheldige med været, vi er uheldige med punkteringen og det var en tjuvstart på andre etappe. Det ser ut som alt går galt for øyeblikket, men vi får samle oss og kjøre på igjen i morgen, sier Østberg rett etter dagens siste fartsprøve.
Landsmannen er ikke overrasket over at noen punkterte under dagens fartsprøver.
– Det er veldig lett å få en punktering. Vi prøvde å bruke hodet, være smarte og ikke ta noen sjanser, sa Mikkelsen etter den syvende fartsprøven.
Etter dagens åtte fartsprøver leder Andreas Mikkelsen med 36.5 sekunder ned til russiske Nikolay Gryazin. Mads Østberg innehar tredjeplassen, bare knappe to sekunder bak russeren.
I hovedklassen er det finske Kalle Rovanperä som leder, tett etterfulgt av Craig Breen fra Irland. Thierry Neuville innehar tredjeplassen. Belgieren ligger 53.4 sekunder bak den finske lederen.

Hjemmehåpet ute

Dag to av Rally Estland bestod av åtte fartsprøver, og det ble varmt både utenpå og inni hjelmene til førerne.
Spesielt for hjemmehåpet Ott Tänak, som først mistet høyre forhjul før han punkterte en etappe senere. Estlenderen valgte å stoppe bilen i frustrasjon på en publikumsvei, og ga seg før dagens tredje fartsprøve.
Oliver Solberg skulle også vise seg å få store problemer tidlig. Etter et hopp på første etappe landet bilen feil, og det begynte å lekke fra radiatoren. Solberg startet ikke resten av dagens fartsprøver, men sendte bilen på service og skal prøve igjen i morgen.
En av de argeste konkurrentene i kampen om WRC2-tittelen, Jari Huttunen, måtte gi seg underveis i den fjerde fartsprøven.
Regnvær gjorde veien glattere og utsikten dårligere på dagens siste fartsprøve. Rett etter Mikkelsen hadde kjørt i mål, økte regnbygene over Estland. Det gjorde at utfordrerne i WRC2-klassen fikk tøffe forhold på den niende fartsprøven av årets Rally Estland.
I morgen kjøres det ni nye fartsprøver, før Rally Estland avsluttes med de seks siste på søndag.
Rally New Zealand
Solberg ikke fornøyd med starten i New Zealand: – Jeg kjørte «skitdårligt»
I GÅR KLOKKEN 09:14
Rally New Zealand
Deltar i rallyet for første gang: – Familien har gode minner her
I GÅR KLOKKEN 09:14