22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong.
Sammen med Christian Sørum vant han åtte turneringer. I tillegg tok det norske paret sitt andre strake EM-gull og tok VM-bronse i Tyskland. Den norske duoen har vist klasse i sanden, og de råsterke resultatene har også sendt dem til topps på verdensrankingen.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Brazil - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 09:54
De kan trygt kalles et norsk medaljehåp under neste års sommer-OL i Tokyo.
I tillegg til årets spiller ble 22-åringen også kåret til den beste mannlige offensive spilleren i avstemningen.
Også i fjor forsynte 22-åringen seg grovt av premiefatet under prisutdelingen. I tillegg til å bli kåret til beste spiller på verdensserien, fikk han også prisen som beste blokkspiller og beste offensive spiller.
Mol-familien har i år blitt tildelt flere priser. I oktober vant Kåre Mol prisen som årets europeiske trener i sandvolleyball.
Kåre Mol er trener og mentor for sønnen Anders og makkeren Sørum.
– Noen ganger er det en utfordring å trene dine egne barn, men samtidig er det også veldig moro. Du er nødt til å fine balansen mellom å være far og trener, men mest av alt er det en sann glede å reise verden rundt sammen med spillerne mine slik at de kan gjøre det de synes er artigst av alt, sa Mol i takketalen i oktober.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Serbia mot South Korea - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 08:16
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russian Olympic Committee - Volleyball – OL-høydepunkter
07/08/2021 PÅ 16:25