• Se triatlongutta søndag kl. 23.30 på discovery+!
25. juli går triatlonkonkurransen i OL av stabelen. Da kommer det til å stå en «ekstremt nervøs» 25-åring fra Bergen på bryggekanten før verdens beste triatleter kaster seg i vannet.
Gustav Iden og de andre norske skal kjempe om medaljer i triatlonkonkurransen som består av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping.
Tokyo 2020
Gjenopplev Blummenfelts triatlonbragd: – Drar strikken ekstra langt
08/08/2021 PÅ 08:49
– Jeg er jo kjent for å være en person som blir veldig, veldig nervøs før alle løp. Selv lokale konkurranser. Så jeg kan nesten ikke forestille meg hvor nervøs jeg kommer til å bli før OL, som jeg har forberedt meg til i så mange år. Jeg kommer til å være ekstremt nervøs, sier Iden.
Triatleten har jobbet med det mentale aspektet, og nervøsiteten har også blitt gradvis bedre håndtert i løpet av karrieren.
– Jeg har lært å akseptere det. Før ble jeg nervøs for at jeg kom til å bli nervøs. Nå aksepterer jeg følelsene og ser fram til konkurransene. Når startskuddet går er jeg på og i konkurransemodus.
Og da er ambisjonene klare.
– I testløpet ble jeg nummer fire, selv om jeg følte jeg var i dårlig form. Så med bedre forberedelser så er seieren helt klart innenfor rekkevidde. Det er der ambisjonene ligger, sier Iden.
Saken fortsetter under videoen.

Mener nerver ødela for finalebilletten: – Dette er ikke oss

Akilleshælen

Da er det viktig at alt klaffer fra start. Svømmingen har nemlig vært Idens svake punkt som triatlet. 25-åringen startet tidlig som syklist og løper. Å bli sykkelproff var den store drømmen. Men han synes løpingen var så morsom at han ikke ville gi den opp. Da ble triatlon løsningen.
– Men siden den gang har svømming vært akilleshælen min. Jeg har jobbet sinnssykt hardt for å forbedre svømmingen, og forhåpentlig er det i Tokyo at jeg endelig kommer inn med tetgruppen etter svømmedelen, sier Iden.
Gjør han det, er mulighetene gode. Gjør han ikke det, så vet han at det kan gå likevel.
– Jeg har jo vist før at jeg kan kjøre meg opp på syklingen. Men i Tokyo blir det nok ikke noe rolig kjøring i front. Så hvis jeg må kjøre meg opp der koster det nok ekstremt mye energi. Jeg håper svømmingen min har blitt såpass forbedret at jeg slipper det, sier Iden.
Tokyo 2020
Jobbet ti år for OL-gullet: Hans neste mål er helt ekstremt
30/07/2021 PÅ 19:54
Tokyo 2020
Mener utstyrsknep satte ut konkurrentene: – De ble stresset
27/07/2021 PÅ 19:15