Populære sporter
All sport
Vis alt

Positiv til Ruuds helnorske OL-idé: – Det hadde vært kjempegøy

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 27/06/2022 klokken 16:56 GMT+2

Etter at Ulrikke Eikeri og makkeren Joran Vliegen tapte Roland Garros-finalen, var Casper Ruud raskt ute med å lansere han selv og Nordstrand-jenta som et norsk lag i OL i 2024. Den ideen er Eikeri svært positiv til.

Norsk duo: Ulrikke Eikeri og Casper Ruud.

Foto: Getty Images

  • Wimbledon med Ulrikke Eikeri og Casper Ruud følger du på discovery+ og Eurosport.no!
Det er ikke mange ukene siden Ulrikke Eikeri ble første norske tennisspiller på 96 år til å nå en Grand Slam-finale, da hun og makker Joran Vliegen tok seg helt til finalen i mixed-turneringen i Roland Garros i Paris.
Dessverre for den norsk-belgiske duoen ble det tap på den rødbrune grusen, men finalen var helt klart en seier i seg selv for den 41-rangerte doublespilleren.
– Det var utrolig stort å spille finale. Fantastisk å kunne få lov til å oppleve noe så stort på den største scenen. Det er kjempemotiverende og gir en megaboost, forteller Ulrikke Eikeri til Discovery.

Helnorsk OL-duo?

Dagen før tok turneringens andre norske bidrag, Casper Ruud, seg til en semifinale i turneringen, da han overmannet dansken Holger Rune i singleturneringen.
Den da semifinaleklare Ruud overværet finalen til Ulrikke Eikeri, og til NRK etter kampen uttalte nordmannen fra Snarøya at det ikke er umulig at de to kanskje kan danne et norsk lag i mixed-turneringen i OL i Paris i 2024.
Den ideen støtter Ulrikke Eikeri.
– Det hadde selvfølgelig vært kjempegøy, og jeg er veldig klar for det om det blir en realitet, sier Eikeri til Discovery, som ikke legger skjul på at det er stort mål å spille i de olympiske leker om drøye to år.

Double og single

29-åringen forbereder seg i disse dager til en ny tøff doubleturnering – denne gangen på gresset i Wimbledon. Tirsdag prøvde hun å komme seg inn i singleturneringen, men fikk det tøft i kvalifieringskampen mot Rebecca Sramkova.
Den norske jenta tapte etter tre sett, og deltar dermed ikke i singelturneringen i London.
Les mer her: Exit for Eikeri
– Det var mye bra å spore i den kampen, men jeg tok ikke sjansene mine. Jeg skulle gjerne tatt den kampen, men sånn er det. Det er små marginer i tennis, er dommen fra Eikeri noen dager etter tapet.
Nordstrand-jenta har det siste året stort sett vært å se i double-spill, men Eikeri mener selv hun har nivået inne også i single.
– Jeg har som mål å gjøre det samme i single som i double. I det siste har jeg reist på mange doubleturneringer for å få opp double-rankinen, og jeg mener at det er fullt mulig å gjøre det i single også. Jeg mener at jeg har singlekvalitetene som skal til, sier det norske tennisesset på telefon fra den engelske hovedstaden.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Sjokk-exit for Casper Ruud

Mulig mixed double

I double-turneringen i Wimbledon skal Ulrikke Ekeri spille sammen med australske Astra Sharma. Sharma er rangert som nummer 99 i verden.
– Ranking har ikke så mye å si i double. Sharma er en veldig god spiller, som jeg faktisk aldri har spilt verken med eller mot tidligere. Jeg vet bare at hun er veldig god, forklarer Eikeri.
Trekningen til turneringen er ikke klar, men sannsynligvis skal duoen spille første kamp onsdag.
Eikeri jobber også med å spille mixed double i London – det samme hun spilte da hun kom til finalen i Roland Garros, men der er det mer usikkert.
– Jeg jobber med saken med å få spille der. Det er ikke avklart hvem jeg kan spille med, og vi må også klare «cuten», forklarer tennishåpet, som sikter til golf-uttrykket der det er satt en poenggrense for hvem som kan bli med.
Om Eikeri skulle kvalifisere til mixed double avhenger altså hvem hun finner som makker. Det er med andre ord flere ting som må klaffe.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame