Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertenes dom: Dette er forskjellen på gress og grus for Ruud

Even Lübeck

Oppdatert 27/06/2022 klokken 10:37 GMT+2

Discovery-ekspertene er samstemte og trekker frem flere like årsaker om hvorfor Casper Ruud er bedre på grus enn gress.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud er tredjeseedet inn mot Wimbledon-turneringen som begynner mandag, men møter tøff motstand allerede i den første runden i Albert Ramos-Vinolas.
– Det er litt 50/50. Han møter en han er bedre enn for øyeblikket. Samtidig har Ramos mer erfaring, og har spilt flere år og kamper på det gresset. Jeg frykter en vanskelig, men relativt åpen kamp. Begge er jo mest glad i grusen, så han møter iallfall ikke noe gressfantom. Så sånn sett møter han en det går an å spille litt ball og få litt rytme med, sier Ola Berntzen til Discovery.
Ruud er ingen utpreget gresspesialist og Discovery-kommentatorene mener han kan være fornøyd hvis han vinner to-tre kamper på Wimbledon-gresset.
– Kommer han seg forbi de første to, så er det bra i seg selv. Da er alt en bonus derfra. Casper går inn i turneringen med lave skuldre. Han vet godt at gressesongen er en bonus. Jeg tviler på at han mister nattesøvnen hvis det går dårlig. Jeg er rimelig sikker på at vi får se en bedre Casper i Wimbledon enn det han viste i Queens, fortsetter Berntzen.

Flere forskjeller

Ruud har tidligere vist svakheter på gresset, blant annet da han møtte wildcard-spilleren Ryan Peniston forrige uke. Der ble det tap for verdensfemmeren mot briten som var ranket som nummer 180.
På spørsmål om hva som er de største forskjellene på gress og grus, svarer Bentzen:
– Ballen spretter mye lavere på gress og sklir på en annen måte. I tillegg beveger man seg på et annet vis. Man mister mer fotfeste på gress. Det er ikke alltid så lett å beregne hvordan man skal bevege seg. Selv om det ikke alltid går så fort på gresset, får man ofte dårlig tid med ballen.
– Og hvorfor lykkes ikke Casper så godt på gress?
– Det handler mye om at han ikke har spilt mye på gress før. Han har ikke den spretten og den følelsen av å bevege seg på autopilot. Det er treningstimer og kamper som gjør at han får det. Han har jo spilt veldig få kamper på gress og kjenner nok litt på en bortebanefølelse, sier Bentzen.
– Han har ikke hatt en bakgrunn med mye spill på gress. Han er opplært til å spille på en måte som passer best på grus. Gress passer ikke Caspers spillestil, det er rett og slett ikke helt Casper, sier Christer Francke.

Francke: Kortere ballvekslinger

Kommentatoren fortsetter:
– Han er ikke veldig god ved nettet. Det ligger ikke helt i hans reportoar, selv om han kan utvikle det. Casper får ikke mye uttelling for spinnen han har på ballene, som funker bedre på grusen. Han server bra, men klarer ikke utnytte det på gresset like bra som på grusen. Han får ikke like mye igjen for servingen på gress. I tillegg er det kortere ballvekslinger som gjør at han ikke får spilt seg inn i duellene, som på grus, der han er veldig god, sier Francke.
Ruud er tredjeseedet i turneringen selv om han er ranket som nummer fem i verden. Den russiske verdenseneren Daniil Medvedev får ikke delta i årets Wimbledon, og den tyske verdenstoeren Alexander Zverev er ute med skade.
– Casper er inne i en del av sesongen der han ikke regner med å vinne så mange poeng. Det er jo egentlig bare de tre største i Nadal, Federer og Djokovic som er veldig komplette og gode på alle dekker.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame