• Skandinavisk duell i Roland Garros! Se kvartfinalen mellom Casper Ruud og Holger Rune onsdag kl. 20.30 på MAX, discovery+ og Eurosport.no
Novak Djokovic-Rafael Nadal 1-3 (2-6, 6-4, 6-7)
– Det var en fryktelig tøff kamp mot en av de beste tennisspillerne opp gjennom historien. I dag ble det seier. Jeg visste at det bare er ene måte å vinne mot han, og det er ved å spille på ditt beste. Nå er jeg bare superglad, sa Nadal etter seieren til enorm jubel fra tilskuerne på arenaen i Paris.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Seimifinalisten brukte også anledningen til å uttrykke kjærlighet til det franske publikummet, som gjennom hele kampen heiet frem spanjolen.

Ellevill thriller

Det var ventet stor spenning til kvartfinalen i Roland Garros mellom gruskongen Rafael Nadal og verdensener Novak Djokovic.
Og jammen skulle det bli kamp mellom de to! Godt over fire timer tok det før Nadal omsider kunne slippe jubelen løs for videre avansement til semifinalen i Grand Slam-turneringen.
Der venter den tyske OL-mesteren Alexander Zverev som et siste hinder på veien til finalen
– Jeg ga alt. Jeg er stolt over å ha kjempet helt til siste slutt. Nå må jeg bare akspetere tapet, sa en svært skuffet Djokovic etter nederlaget i kvartfinalen.

Rafael åpnet best

Det ble natt til onsdag før kveldskampen i Paris ble avgjort. Nadal gikk ut aggressivt og brøt Djokovic allerede i første game. Nytt brudd til 4-1 gjorde at den spanske gruskongen enkelt styrt inn første stikk.
Men serbiske Djokovic kom sterkere tilbake, og det i full vigør, etter å ha havnet under 0-3 i andre sett.
Djokovic brøt deretter to ganger på rappen og tettet luken til 3-3. Deretter vant han sitt eget game og tok ledelsen 4-3. De to rivalene vant hvert sitt game før Djokovic brøt Nadals serve igjen og sikret seg settet 6-4.

Vant tie break

I det tredje settet vant Nadal alle ballene i Djokovics første game, før de tok hvert sitt uten større dramatikk. Djokovic presset Nadal i settes fjerde game, men klarte ikke å bryte det. Det gjorde derimot Nadal rett etterpå, og vant settet greit 6-2.
Ettersom kampen spilles best av fem sett, var ikke Nadal i mål, og de to stjernene tok fatt på fjerde sett. Der var det Djokovic som sikret seg det første bruddet og vant de tre første gamene. Senere i settet kunne Djokovic avgjort da han hadde serven på stillingen 5-3. I stedet kjempet Nadal seg tilbake og klarte å bryte serven og redusere. Derfra gikk settet til tiebreak, som endte i Nadals favør.

Flest seire i Paris

Før tirsdagens stjerneduell hadde Djokovic vunnet 30 av 58 kamper mot Nadal.
Ingen har flere Grand Slam-titler enn Nadal. Han tok sin 21. da han vant Australian Open i januar og ble rekordholder alene i toppen. Djokovic og Roger Federer står begge på 20.
Hele 13 av Nadals GS-triumfer har kommet i Roland-Garros. Han tok sin første i 2005.
(©NTB) / Eurosport.no
Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57