Rus, som ligger på 105. plass på WTA-rankingen, ga Williams mer motstand enn forventet, men den amerikanske tennisyndlingen tok seg til slutt videre.
Williams har vunnet Wimbledon sju ganger, men er ikke seedet høyere enn nummer 25 i turneringen. Det skyldes at Williams har hatt ett års pause etter at hun var gravid og fødte en datter .
US Open
Williams - Kontaveit - US Open høydepunkter
01/09/2022 KLOKKEN 06:00
Den tidligere verdenseneren er nummer 181 på WTA-rankingen, men var likevel seedet til Grand Slam-turneringen på gresset i London.

Stephens røk ut

Sloane Stephens, rangert som nummer fire i verden, røk ut av turneringen allerede mandag.
Den amerikanske kvinnen har vært i finalen to ganger på de tre siste årene i turneringen, men måtte pakke bagen mandag i årets utgave. Hun røk hun ut etter å ha tapt 1-6, 3-6 mot kroatiske Donna Vekic.
Den andreseedede danske tennisstjernen Caroline Wozniacki hadde derimot ingen problemer med å ta seg videre til annen runde. På Centre Court slo hun amerikanske Varvara Lepchenko, 6-0, 6-3.
Wozniacki kommer til årets Wimbledon-turnering etter å ha gått til topps i WTA-turneringen på gress i Eastbourne. Den 27 år gamle danske spilleren har ennå til gode å lykkes i Wimbledon hvor det hittil er blitt stopp i åttendedelsfinalene.

Federer videre

På herresiden var Roger Federer aldri truet og vant i strake sett mot serbiske Dusan Lajovic.
36-åringen vant førstesettet 6-1, før han tok det andre settet med 6-3. Det ble aldri spennende på gresset i London da sveitseren avsluttet med 6-4 i det tredje og siste settet.
Det betyr at Federer avanserer til andre runde i turneringen han har vunnet åtte ganger tidligere. Han er ranket plassen bak verdensener Rafael Nadal, som åpner den tradisjonsrike turneringen mot israelske Dudi Sela tirsdag.
Også femteseedede Marin Cilic hadde god kontroll i sin kamp. Kroaten som tapte Wimbledon-finalen mot Roger Federer i 2017, gjorde rent bord i kampen mot Yoshihito Nishioka.
Han vant med 6-1, 6-4, 6-4 mot japaneren som er helt nede på 256. plass på ATP-rankingen.
(©NTB/Eurosport.no)
Roland-Garros
Elena Rybakina - Serena Williams - Roland-Garros
06/06/2021 KLOKKEN 17:41
US Open
Bøtelagt for raseriutbruddet i US Open-finalen
09/09/2018 KLOKKEN 17:42