Eurosport

Kerber til topps i Wimbledon: – Drøm som blir til virkelighet

Kerber til topps i Wimbledon: – Drøm som blir til virkelighet
Av Eurosport

14/07/2018 18:36Oppdatert 14/07/2018 19:18

Bare ti måneder etter fødselen var Serena Williams tilbake i Wimbledon-finalen på Centre Court i London. Der var hun sjanseløs mot tyske Angelique Kerber.

Se høydepunktene fra finalen nederst i saken!

Kerber vant 6-3, 6-3 i en kamp som var over etter bare én time og sju minutter. Det er 30-åringens første Wimbledon-triumf.

– Det er en drøm som blir til virkelighet. Jeg visste at jeg måtte spille min beste tennis for å slå en mester som Serena. Jeg tok vare på sjansen, og det er fantastisk, sa en fornøyd Kerber etter triumfen.

Tyskeren startet kampen glimrende og brøt allerede i første game. Williams svarte ved å bryte tilbake i det fjerde gamet, men 11. seedete Kerber ga seg ikke og brøt ytterligere to ganger og vant dermed det første settet med 6-3.

Annet settet startet jevnt, men så brøt Kerber amerikanerens tredje servegame. Hun holdt egen serve og kunne til slutt juble for finaleseier. Det var Kerbers tredje Grand Slam-tittel i karrieren. Hun vant både US Open og Australian Open i 2016.

Revansjerte finaletep

Med triumfen fikk Kerber revansjert finaletapet i Wimbledon for to år siden. Den gang kom hun til kort mot nettopp Serena Williams. Lørdag var rollene snudd. Kerber var full av lovord om sin motstander etter kampen.

– Jeg er sikker på at du tar din første tittel snart, Serena. Du er en sann inspirasjon for oss alle. Gratulerer med å være tilbake – du er fantastisk, sa tyskeren under seiersintervjuet ute på gressmatta i London.

Finaletapet betyr at Williams må vente ytterligere før hun kan innkassere sin 24. Grand Slam-tittel og tangere legendariske Margaret Courts rekord. Amerikaneren tok likevel tapet med fatning.

– Det har vært en fantastisk turnering for meg, og jeg er fornøyd med å ha kommet så langt. Jeg kan ikke være skuffet. Jeg har mye å se fram mot og har akkurat begynt. I dag spilte jeg for alle mødre der ute – jeg forsøkte virkelig, sa Williams som ble mor til en datter i september i fjor.

(©NTB/Eurosport.no)